Не відкрутиться? Підозрюваного у вбивстві Гандзюк Левіна екстрадують в Україну

Апеляційний суд у Болгарії не задовольнив скаргу підозрюваного у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна і підтвердив рішення суду першої інстанції про його екстрадицію в Україну. Про це повідомляє місцеве видання Gramofona, передають Патріоти України.

Засідання, яке переносили через відсутність у фігуранта справи адвоката, відбулося у середу, 11 березня, в місті Бургас. Сам Левін наполягав, щоб його не передавали українській владі. Він стверджував, що якщо це трапиться, його помістять у секретну в'язницю, де застосують "особливі" методи.

Підозрюваний заявив, що нібито готовий допомагати українським слідчим у розслідуванні злочину, але тільки з Болгарії.

За словами офіційного адвоката Левіна, рішення про екстрадицію є неправильним і незаконним, оскільки запит на передачу надійшов від Генеральної прокуратури України. Зараз такого органу більше немає (реформовано в Офіс генерального прокурора). На думку адвоката, суд не перевірив належним чином законність органу, що запитує.

Сторона звинувачення наполягала, що запит про екстрадицію був зроблений компетентним органом, і рішення районного суду є правильним. В апеляції погодилися з цими доводами.

Нагадаємо, в кінці січня Левін був затриманий у болгарському Бургасі. Суд у Болгарії дозволив екстрадицію Левіна 22 лютого і розпорядився передати його Україні.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...