"Не внесли вклад у боротьбу за незалежність, а війни у нас немає": На Харківщині відмовилися перейменувати вулицю на честь героїв АТО

Активісти звернулись до Барвінківської міської ради з пропозицією змінити назву вулиці Московська у місті Барвінкове на честь одного з трьох уродженців цього міста, а саме загиблих учасників АТО.

На Харківщині відмовилися перейменувати Московську вулицю на честь одного з трьох загиблих учасників АТО. Про це повідомляє співзасновник організації «Паперовий фонд» Дмитро Браславський, передають Патріоти України.

Активісти звернулись до Барвінківської міської ради з пропозицією змінити назву вулиці Московська у місті Барвінкове (Харківська область) на честь одного з трьох уродженців цього міста, а саме загиблих учасників АТО.

У відповідь міська рада пояснила, що присвоєння імені фізичних осіб вулицям регулюються окремим законом. Ч. 1 ст. 3 цього Закону каже, що такі особи: внесли вагомий вклад у боротьбу за незалежність України або здійснили героїчний вчинок заради Батьківщини. «Але чиновники вважають, що перейменувати вулицю неможливо, оскільки це не відповідає положенням статті і взагалі Україна не оголосила стану війни з Російською Федерацією», - пояснив Браславський.

«Тобто, на думку міського голови Олександра Бало, який підписав цю відповідь, та Наталії Рижової, яка є заступником міського голови та готувала цю відповідь, війни у нас немає (бо процедуру не витримали), а отже хлопці взагалі невідомо чим займались на Донбасі», - зазначив активіст.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...