"Не врятуєте - будуть проблеми": Медикам у Чернівцях довелося везти до лікарні пораненого під прицілом озброєного "братка"

Артеріальний тиск у чоловіка впав майже до нуля, тому шансів врятувати його практично не було, але в лікарню його таки довезли живим.

Озброєний молодий чоловік погрожував лікарям звести рахунки. Для переконливості сів разом із ними до карети швидкої і всю дорогу тримав їх під прицілом, передають Патріоти України.

"Сюжет, гідний гангстерського фільму, розігрався сьогодні в Чернівцях. Медикам швидкої допомоги довелося везти до лікарні чоловіка з вогнепальним пораненням, крім того, в кареті були присутні і його "братки". Вони не тільки морально підтримували товариша, але і приставили дуло пістолета до медиків. Мовляв, не врятуєте, будуть проблеми", - пише видання "Західний аргумент".

Медиків швидкої допомоги невідомі викликали на вулицю Воробкевича до 33-річного важко пораненого чоловіка. І тут лікарів чекала неприємна несподіванка: озброєний молодик погрожував лікарям поквитатися. Для переконливості сів разом із ними в карету швидкої допомоги і всю дорогу тримав їх під прицілом.

Швидку супроводжував також автомобіль, у якому перебували друзі пораненого. У таких умовах перелякані медики надавали допомогу потерпілому. Артеріальний тиск у чоловіка впав майже до нуля, тому шансів врятувати його практично не було, але в лікарню його таки довезли живим.

Озброєні друзі вибігли з автомобіля і разом із медиками кинулися в операційну. Однак врятувати життя чоловіка не вдалося - він помер у лікарні. Директор центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв підтвердив нам цей інцидент. Втім від подробиць утримався: "Він помер вже в лікарні. Ми його живого довезли. Під час того, як медики надавали потерпілому допомогу в медустанові, була присутня поліція. Ми поки не зверталися в поліцію, бо мені не доповідали про всі подробиці інциденту. Згодом вже спільно з поліцією вирішимо, чи будуть медики писати заяву".

У поліції підтвердили, що стрілянина, унаслідок якої помер чернівчанин, дійсно була. Однак інформацію про погрози медичним працівникам вони ні підтвердили, ні спростували, пояснивши все таємницею слідства.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...