Не врятували: Під Вінницею байдужість лікарів вбила підлітка

Під Вінницею розгорівся скандал через смерть 18-річного хлопця, батьки якого звинуватили в тому, що трапилося, лікарів, повідомляють Патріоти України.

"Впав на диван, запитала, що з тобою. Каже - живіт болить. Ми бігом до фельдшера", - розповіла мати загиблого, Наталя Лещенко.

При цьому, лікар запевняє, що хлопець був у вкрай важкому стані, без свідомості. Тому вона, порекомендувала батькові негайно везти хлопця в районну лікарню. А сама в цей час почала викликати швидку, щоб та їхала на зустріч сім'ї.

"Подзвонила, вони мене довго допитували, як ми можемо знайти, якщо він виїхав. Я кажу - його не треба шукати, він сам вас побачить. Ви тільки їдьте", - говорить фельдшер Алла Мартинюк. Однак коли батько Івана домчав до лікарні, яка за 30 кілометрів від села, обидві карети швидкої побачив на стоянці.

"Ніхто нікуди не рухався. Вони мені зателефонували, кажу - я виїзжаю, але не знаю, довезу чи, він почав падати, сильні болі в животі. Я всю дорогу питав - Іванко, що болить, він говорив живіт. Говорив йому - потерпи, ми тебе врятуємо", - говорить отець Анатолій.

Хлопця відразу доставили в реанімацію. У цей момент він вже був при смерті. "Проводили штучне дихання, а потім робили масаж серця. Капали в обидві вени, але на жаль, запустити серце не вдалося", - коментує реаніматолог Дмитро Сенченко.

Офіційна причина смерті - панкреатит, гостре запалення підшлункової залози. Однак один з хірургів каже, якби Івана везла швидка, його могли б врятувати.

"Батько його транспортував неправильно, він по дорозі кілька разів втрачав свідомість, він був нахилений вперед. Дихання зупинялося. Внаслідок цього настав набряк мозку. Він би від панкреатиту не помер так швидко. Він помер від того, що під час транспортування виникли проблеми з диханням", - упевнений лікар-анестезіолог Олександр Гузар.

У центрі екстреної медичної допомоги свою провину заперечують. І в усьому звинувачують фельдшера. "Вона подзвонила на 103, але вона не правильно дала адресу і неправильно дала номер телефону батька", - стверджує головний лікар Вінницького центру екстреної медичної допомоги Анатолій Пірнікоза.

Батьки написали заяву в поліцію і прокуратуру. Якщо вину лікарів доведуть, за ненадання допомоги їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Джерело: ТСН.ua

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...