Не все втрачено: Вчені заявили, що у частини населення може бути імунітет до коронавірусу

Люди, які раніше хворіли на будь-який коронавірус, можуть виробляти імунітет до Covid-19, що призводить до безсимптомного або м’якого протікання захворювання. До такого висновку прийшла група дослідників з берлінської клініки Charite на чолі з вірусологом Крістіаном Дростеном, передають Патріоти України.

Вчені вивчали Т-лімфоцити, які відіграють важливу роль у так званому набутому імуннітеті. Досліджувалися клітини як пацієнтів, які вже одужали від Covid-19 і людей, які ще не заразилися. "Вражаюче, але було встановлено, що у 34% пацієнтів (останньої групи) були реактивні Т-клітини, хоча у них ніколи не було контакту з Covid-19", – зазначив вірусолог.

За словами Дростена, це може бути пов’язано з тим, що частина пацієнтів раніше перенесла різні вірусні захворювання. Дростен підкреслив, що мова йде про перше в світі дослідження такого роду і застеріг від поспішних висновків. За його словами, поки не можна говорити про те, що третина населення Німеччини має імунітет до Covid-19.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...