Не всім по кишені! В Україні очікують дефіцит на продукти садівництва: Якими будуть ціни на фрукти

Холодна і дощова весна, на жаль, вплинула на врожай фруктів цього року. Він буде нижчим, ніж очікувалося. Дефіцит вітчизняних фруктів компенсують за рахунок імпорту. Однак ціни на фрукти, особливо ранні, в Україні не будуть низькими. Про це розповіли аналітики проекту EastFruit, передають Патріоти України.

В Україні цьогоріч видалася холодна і дощова весна. Причому дощі зарядили якраз у пору цвітіння садів та зав'язування плодів. Через це на деревах утворилося мало зав'язі, а види на врожай, які були ще напровесні, садівникам довелося коригувати.

Особливо мізерним очікується врожай кісточкових плодів. Зокрема, майже немає ранньої черешні. До того ж, основні регіони її вирощування зараз перебувають у тимчасовій окупації. Окрім того, цьогоріч в Україні майже не буде абрикосів. Вони також не зав'язалися через дощі.

Не найкраща ситуація і з полуницею. Заморозки на ґрунті, які припали на кілька днів на початку травня, також завдали удару по цій культурі. У результаті, збір вітчизняної ягоди розпочали на кілька тижнів пізніше, і врожай збіднів на 20-30%.

Трохи кращі справи з яблуками та грушами. Хоча й на них позначилися травневі заморозки. Тому врожай насіннєвих плодів також буде нижчим, ніж очікувалося, і низьких цін на яблука цього року, очевидно, не буде.

А ось на сливи поки що прогнози непогані. Якщо не станеться ще якихось природних катаклізмів, то цього року має бути непоганий урожай слив.

Щодо цін на кавуни, то у 2023 році вони мають бути нижчими, ніж у 2022. Незважаючи на те, що частина Херсонської області все ще залишається під окупантами, цьогоріч українські фермери посадили більше кавунів в інших регіонах. Зокрема, акцент змістився на Одеську область, яка почала вирощувати більше баштанних культур. До того ж є надія, що до кінця літа вдасться звільнити від ворога всі окуповані регіони, і на ринок, нарешті, підуть і знамениті херсонські кавуни.

Нагадаємо, зараз в Україні продаються переважно ранні черешні з-за кордону, і вже пішла на ринок вітчизняна полуниця. При цьому ціни на полуницю стали знижуватись, хоча все ще залишаються недоступними для більшості громадян. А ціни на черешню поки що залишаються захмарними.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...