Не втечуть? Молдова допомагатиме Україні ловити ухилянтів у Придністров'ї

Молдова співпрацюватиме з українською владою і допомагатиме ловити ухилянтів, які намагаються втекти з України до невизнаного Придністров'я. Про це заявив міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос, передає Ziarul de Garda, передають Патріоти України.

За його словами, люди, які незаконно перетинають державний кордон, – це переважно чоловіки віком від 18 до 60 років.

"Значною мірою використовується Придністровський регіон, і ми, практично, щотижня проводимо одну-дві операції по боротьбі та знищенню різних схем, які організовуються на території Молдови або громадянами Молдови, або громадяни Молдови разом з громадянами України. У нас також є фільтри на маршрутах, які йдуть з Придністров’я", – сказав Адріан Ефрос.

За його словами, молдовські правоохоронці і прикордонники намагаються мати більш тісні зв’язки зі своїми колегами в Україні, щоб запобігти і стримати цю нелегальну міграцію»

Зокрема, глава МВС Молдови особисто обговорював це питання з міністром внутрішніх справ України, щоб відновити спільне патрулювання в Придністровському регіоні, з українського боку.

Адріан Ефрос визнав, що нерідко до схем переправлення українських ухилянтів через кордон були залучені молдовські прикордонники. Проте запевнив, що про всі такі випадко відомо і винні будуть відповідати перед законом.

На вулицях стане суттєво темніше: У Києві починають економити світло через дефіцит електрики у мережі

четвер, 9 травень 2024, 18:50

У Києві через дефіцит в енергосистемі зменшать яскравість усіх ліхтарів у місті, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%. Про це 9 травня повідомляє пресслужба КМДА. . Уточнюється, що повністю виключати усі ліхтарі ніхто не буде. Завдяки ...

Вражаюче відкриття! Астрономи виявили рекордну за розмірами планету, в понад чотири рази більшу за Землю

четвер, 9 травень 2024, 17:56

Астрономи виявили нову планету, яка має щонайменше пару рекордів. Хоча вчені ще багато чого не знають про цей не такий вже й далекий за космічними мірками світ, відомо, що планета перебуває в зоні населеності своєї зірки, а значить, там може бути вода ...