Не вибачила "образи": Анастасія Приходько відсудила у Порошенка 270 тис. грн

Співачка Анастасія Приходько, яка прийняла рішення піти з політики, виграла судову справу у компанії, яка знімала передвиборчий ролик для Петра Порошенка, де образ артистки був використаний без її згоди, передають Патріоти України.

Мова йде про соціальний ролик про культуру. Як раніше повідомляла Анастасія Приходько, вона спершу дала згоду на зйомки в соціальній рекламі, так як їй пояснили, що відео буде в підтримку розвитку України і культури.

"Немає моєї згоди на транслювання цього ролика на інших каналах. немає згоди на те, що я беру участь в рекламі з написом "Вперед Порошенко". Ми домовилися з ними, що це буде соціальний ролик на підтримку і розвиток України, про культуру. Там не було жодного політичного підтексту", - заявила Приходько і зазначила, що звернеться до суду.

У червні 2019 року вона виграла справу, але компанія "ТОВ Медіа о Комьюникейшнс", яка була відповідачем по даному процесу, подала апеляцію.

Суд виявився на боці Приходько і визнав незаконним використання сценічного образу співачки в політичному ролику. Також суд зажадав виплатити артистці компенсацію в розмірі 270 тисяч гривень в якості моральної шкоди.

Суд визнав, що Анастасія Приходько не давала своєї згоди на використання свого імені і зображення, і знятий ролик є порушенням авторських прав артистки.

"Суд визнав за можливе стягнути з відповідача на користь позивача компенсацію за порушення авторських прав у розмірі 268 940 грн", - сказано в постанові суду, яке вступило в силу ще 8 жовтня.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...