Не викликала медиків, злякавшись чоловіка: На Харківщині мати стала співучасницею смерті власної дитини

Експерти встановили, що в разі своєчасного звернення до лікарів, хлопчика можна було врятувати.

У Харківській області жінка тиждень спостерігала за повільною смертю дитини, не викликаючи лікарів, повідомляють Патріоти України.

За даними суду, вдень 24 лютого 2019 року звинувачена стала свідком того, що під час виховної бесіди з її дітьми співмешканець з силою відштовхнув від себе малолітнього хлопчика. Внаслідок цього дитина вдарилася головою об металеву стійку ліжка.

В результаті отриманої травми хлопчик став погано пересуватися, постійно скаржився на головний біль і запаморочення. Однак мати, незважаючи на стан сина, вирішила не звертатися до медиків.

Зазначають, що з 24 лютого по 1 березня жінка постійно перебувала з дітьми і бачила, як її син страждає від болю. Незабаром дитина померла. Експерти встановили, що в разі своєчасного звернення до медиків, дитину можна було врятувати.

На суді жінка визнала провину і заявила, що не викликала лікарів через страх фізичної розправи з боку чоловіка. Крім того, за словами жінки, чоловік раніше вже був засуджений до покарання за нанесення тілесних ушкоджень їх спільній доньці.

Суд визнав жінку винною у скоєнні злочину за частиною 3 статті 136 Кримінального кодексу України і призначив їй покарання у вигляді обмеження волі строком на три роки з випробувальним терміном на рік.

Джерело: Depo.ua

У сотні разів далі від Сонця ніж Земля: Науковці з'ясували, що в Сонячній системі існує ще одна планета

субота, 20 квітень 2024, 9:23

Вчені стверджують, що їм вдалося виявити нові докази того, що в Сонячній системі існує дев'ята планета. Про це пише Independent. Автори нового дослідження тепер стверджують, що їм вдалося виявити ще більше доказів того, що дев'ята планета все ж існує н...

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...