Не випадковість? У Чернігівській області згорів заміський будинок бізнесмена Мазепи, - джерела

У Чернігівській області цієї ночі згорів заміський будинок Ігоря Мазепи, якого звинувачують у махінаціях із землями Київської ГЕС. Пожежа сталася в селі Картовецьке, передають Патріоти України з посиланням на власні джерела.

Як розповіли джерела виданню, 22 січня о 03:22 до Головного управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с.Картовецьке Городнянської територіальної громади Чернігівський район. Внаслідок пожежі вогнем знищено житловий будинок. Імовірною причиною пожежі називають порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Що відомо про справу Мазепи і чому його затримали

Нагадаємо, 18 січня на кордоні з Польщею, на контрольно-пропускному пункті "Медика-Шегині" був затриманий український бізнесмен Ігор Мазепа, який є головою інвестиційної Concorde Capital. Паралельно з цим були проведені обшуки в офісі його компанії.

Справа пов'язана з отриманням права на землю для того, щоб збудувати котеджне містечко преміум-класу Goodlife Park у районі Вишгороду під Києвом. Варто зауважити, що Goodlife Park збудували ще у 2013 році. Площа котеджного містечка складає 40 га. Він розташований за 12 кілометрів від Києва.

У компанії своєю чергою підтвердили, що до них прийшли з обшуками. Втім, Concorde Capital стверджує, що заходи проводилися буцімто без ухвали суду.

Натомість вже 19 січня ДБР офіційно підтвердило затримання бізнесмена. За версією Держбюро розслідувань, він нібито є організатором оборудки з відчуження земель критичної інфраструктури. У відомстві зазначили, що також в різних регіонах України затримані ще три учасники злочинної організації, у тому числі брат організатора схеми.

Як пояснила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян, фігурантові справи оголошено підозри за трьома різними статтями Кримінального кодексу України, тому напередодні відбулося затримання.

Також в ДБР нагадали, що 29 листопада 2023 року було викрито та затримано учасників злочинної організації, які протиправно заволоділи понад 7 гектарами землі, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури - Київської ГЕС.

Додамо, що суд постановив арештувати Мазепу з альтернативою внесення застави в розмірі 349 млн гривень. За даними правоохоронців, фігурантам загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На межі: На ТОТ виник дефіцит медикаментів, а ліки, які з’являються, йдуть на потреби окупантів, - Центр нацспротиву

понеділок, 20 травень 2024, 14:27

В аптеках на тимчасово окупованих територіях України спостерігається дефіцит медичних препаратів. Більшість ліків, які доставляють на окуповані території, йдуть на потреби окупантів, а не для місцевого населення. Про це пише Центр національного спротив...

Українців штрафуватимуть за борги по комуналці: Як можуть покарати

понеділок, 20 травень 2024, 13:56

В Україні повертаються штрафи і пеня за несплату комунальних послуг, примусове стягнення заборгованості та можливість відключення від послуг для боржників, крім тимчасово окупованих територій і зон бойових дій. Боржникам можуть нараховувати пеню до 0,0...