Не вистачає коштів - помирай: Степанов оголосив, що виклик "швидкої" з 2021 року подорожчає в рази

Зараз тариф на виклик швидкої становить 164 гривні. Раніше він був всього 116 гривень.

У наступному році виклик карети «Швидкої допомоги» стане дорожче. Як заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, тариф на надання екстреної медичної допомоги для українців зросте в 2,5 рази. Таку інформацію глава МОЗ оприлюднив на брифінгу 16 вересня, повідомляють Патріоти України.
За словами Степанова, зараз тариф на виклик швидкої становить 164 гривні. Раніше він був всього 116 гривень. Наступного року тариф на виклик «швидкої» значно зросте. Українцям виїзд бригади медиків обійдеться вже в 412 гривень. Такий тариф запропонували встановити в МОЗ.

Як заявив Максим Степанов, цифра взята не зі стелі. Новий тариф буде покривати всі витрати на надання такої медичної послуги. Чиновник навіть навів формулу розрахунку. Вона досить проста: кількість людей, які проживають в населеному пункті, множиться на 164 гривні.

Ці кошти, за словами міністра, направляються на заробітну плату працівникам, а також йдуть на закупівлю пального для автомобілей екстреної медичної допомоги та медичні засоби, які знаходяться в каретах «швидкої».

З 2021 року змінюється і процедура виклику «швидкої допомоги». Так, виклики почнуть ділити на чотири категорії: критичний, екстрений, невідкладний і непрофільний. Залежно від цього буде визначатися час приїзду бригади медиків.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...