
Уляна Супрун порекомендувала українцям не приймати харчові добавки з вмістом жирних кислот Омега-3 і розповіла, де їх міститься набагато більше, ніж у риб'ячому жирі. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, повідомляють Патріоти України.
Уляна Супрун пояснила, що Омега-3 не є єдиною жирною кислотою, а це збірна назва всіх жирних кислот, які корисні для організму. До складу біодобавок входять: альфа - ліноленова, ейкозапентаєнова і докозагексаєнова кислота. На етикетках їх позначають, як ALA, EPA і DHA.
"АLA, наприклад, є у лляному насінні, EPA і DHA - тільки в рибі і морепродуктах. Деякі люди здатні утворювати незамінні жирні кислоти EPA і DHA самі з ALA. Така їх генетична особливість. Особливо таких людей багато в Індії і країнах, де історично панує вегетаріанство. Омега-3 необхідні для утворення оболонок навколо нейронів, синтезу ейкозаноїдів - одного з типів молекул, з допомогою яких клітини імунної системи спілкуються між собою. Також омега-3 необхідні нам для налаштування процесів запалення в тілі, стиснення судин, утворення сперми, здоров'я і розвитку мозку", - пояснила Супрун.

Вона зазначила, що нещодавні дослідження показали, що Омега-3 не зменшують ризик хвороб серця, а ось прийом риби і морепродуктів чотири рази в тиждень знижує ризик серцевих захворювань. З'ясувалося, що в рибі вміст Омега-3 набагато вище, ніж у звичайних капсулах.
Крім того, вона пояснила, що в капсулах зміст Омега-3 може бути дуже низький, і ніяка ціна або фірма-виробник не гарантує, що в таблетках жирних кислот достатньо для організму. А ось в рибі їх достатньо для організму людини.
Уляна Супрун дала рекомендації, скільки потрібно їсти і яких продуктів, щоб обійтися без добавок:
Колишній міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що коли йому прийде повістка до війська - він тікати не буде. Про це він сказав в інтерв’ю Рандеву ведучій Яніні Соколовій, передають Патріоти України. "Я живу в Україні, і прийде повістк...
Більшість людей сприймають лимон як один із багатьох фруктів, які подарувала нам природа. Однак насправді це не так. Виявляється, лимон вивели люди шляхом гібридизації та ретельного культивування. Про це пише американський еволюційний біолог із Ратгерс...