Не визнають у ЄС! Подружжю відмовили у посадці на рейс через щеплення індійською вакциною AstraZeneca

Стів і Гленда Харді з Великої Британії не змогли здійснити посадку на рейс до Мальти через те, що отримали щеплення індійською версією COVID-вакцини AstraZeneca, яка досі не ліцензована в ЄС. Про це у вівторок, 13 липня, повідомляє The Telegraph, передають Патріоти України.

Зазначається, що мандрівники планували відвідати сина, з яким не бачилися більше року, однак в п'ятницю в аеропорту Манчестера співробітники туристичного оператора Tui заборонили подружжю сідати на літак.

"Ми думали, що захистили себе. Ми заплатили за ПЦР-тести, завантажили додаток NHS і роздрукували лист, однак провалилися на останній перешкоді", - розповіла 63-річна Гленда Харді.

За її словами, в момент вакцинації подружжя не знало, яку саме вакцину отримує: "Ми не знали, що отримуємо. В цьому ми довірилися уряду".

Водночас Міністерство охорони здоров'я і соціального захисту Великої Британії раніше наполягало на тому, що жоден британець, який отримав уколи індійського виробництва, не постраждає.

"Усі вакцини AstraZeneca, що вводяться у Великій Британії, є одним і тим же продуктом і вказані в карті NHS Covid Pass як вакцини Vaxzevria. Європейське агентство з лікарських засобів дозволило цю вакцину, і ми впевнені, що поїздки не постраждають", - наголошували у відомстві.

Гленда Харді ж зауважила, що того ранку у посадці на рейс відмовили ще щонайменше трьом мандрівникам. Співробітник Tui ж порадив подружжю спробувати отримати "третій укол" схваленою європейським регулятором вакциною, однак зараз ревакцинуватися у Великій Британії неможливо.

Загалом препаратом, схваленим ВООЗ, однак не затвердженим Європейським агентством з лікарських засобів, вакцинувалися до п'яти мільйонів британців. Нагадаємо, що виготовленою в Індії вакциною також щеплюють українців.

Близько 15 країн, зокрема Іспанія, Греція та Німеччина, схвалили вакцину індійського виробництва, тоді як ще понад десять держав, зокрема Франція, Італія і Хорватія, не дозволили використання препарату, виробленого в Індії.

Тим часом в Tui повідомили, що після розголосу цієї ситуації мальтійська влада змінила вимоги до в'їзду і "з клієнтами, які оформили бронювання, зв'язалися".

Раніше повідомлялося, що у громадян Індії, яких щепили від коронавірусу вакциною CoviShield (місцева назва AstraZeneca. - Ред.), виникли труднощі з поїздками до Євросоюзу. Керівництво Інституту сироватки (Serum Institute), де виробляють препарат, наразі займається вирішенням цієї проблеми.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...