Не забудьте: Найближчої ночі Україна переходить на зимовий час

На зимовий час країна переходить в останню неділю жовтня. Щороку о 04:00 стрілки переводять на годину назад.

На літній час годинник переводить в останню неділю березня. У 2023 році це буде 26 березня о 03:00.

У країнах Євросоюзу перехід на зимовий час також здійснюється в останню неділю жовтня. 30 жовтня о 04:00 стрілки годинника переведуть на годину назад. Як і раніше, різниця з Україною складатиме одну годину.

Хоча в ЄС все більше прихильників таких переходів, і незабаром єдиний час може повернутись на континент.

Експерти у галузі енергетики вважають, що за рахунок переведення стрілок годинника вдається заощадити не більше 2% електроенергії, що зовсім не суттєво.

За їх розрахунками, економити слід шляхом модернізації промисловості, зміни графіка робочого часу промислових підприємств та запровадження нічних змін.

Багато вчених відзначають, що сезонний перевод годинника змінює біологічні ритми людини і не дуже добре позначається на здоров'ї. Особливо страждають пацієнти з серцево-судинними захворюваннями.

Зміна режиму та нестача сну можуть спровокувати стреси. Емоційно чутливим людям потрібно заздалегідь готуватися до переведення часу — більше бувати на свіжому повітрі, поступово змінювати час підйому вранці та відходу до сну ввечері.

Згідно зі статистикою, коли переводять годинник, збільшується кількість ДТП та травм.

Обрали свій шлях: Скільки церков перейшли до ПЦУ після початку повномасштабного вторгнення

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:30

Понад 8 тис. церков УПЦ МП досі діють на території України. Від початку повномасштабного вторгнення їх кількість зменшилася лише на 685 громад. Про це повідомляє "Опендатабот", передають Патріоти України. На початку повномасштабного вторгнення в Украї...

Хлопець у Дніпрі заїхав на АЗС за кавою та раптово став мільйонером (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:01

Ім'я щасливчика – Артем Пісоцький. 17 квітня чоловік заїхав на АЗК за вранішньою кавою і вирішив купити лотерейний білет. "Я часто купую лотерейні білети на заправці. Обрав лотерею "БАГАТСТВО ФАРАОНІВ". У цьому білеті був виграш – 100 гривень, я виріши...