Не забудьте загадати бажання: Коли українці зможуть спостерігати пік зорепаду Оріоніди

Сприятиме астрономічним практикам тепла погода і безхмарне небо в більшості регіонів.

В ніч з 21 на 22 жовтня жителі Землі зможуть спостерігати неймовірний зорепад. З півночі і до світанку можна буде милуватися метеорним потоком Оріоніди. У ці дні метеори відрізняються яскравістю і особливим мерехтінням, пролітають досить часто, можна побачити спалах кожні три-п'ять хвилин, інформують Патріоти України.
Як зрозуміло з назви небесного явища, радіантом (умовною точкою-джерелом метеорів) є сузір'я Оріона. Відповідно, найкраще спостерігати падаючі зірки, коли Пояс Оріона (три найяскравіші зірки в сузір'ї) виявиться на достатній висоті над горизонтом. Сприятиме астрономічним практикам тепла погода і безхмарне небо в більшості регіонів.

Джерелом метеорного потоку Оріоніди є комета Галлея. Слід від комети добре видно двічі на рік: у другій половині жовтня (і це явище називається Оріоніди), а також в травні, і цей метеорний дощ має назву Акваріди.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...