Не заводьте псів-"демонів": Стало відомо, які породи гірше піддаються дресуванню

Якщо ви давно хотіли завести собаку, нарешті вирішили це зробити і вибираєте породу, тоді потрібно врахувати кілька дуже важливих фактів.

Зокрема, необхідно зрозуміти, для чого саме вам собака, розібратися з особливостями порід, дізнатися, які тварини вважаються схильними до хвороб, а які - найнеприємнішими і небезпечними.

Є не одна найгірша порода собак - так вважає професійний дресувальник Гаррет Вінг. Експерт склав антирейтинг і поділитися ним у TikTok. Вінг стверджує, що ніколи б не завів собак таких порід:

  • середньоазійська вівчарка (алабай);
  • бладхаунд;
  • чихуахуа.

Дресувальник зазначив, що алабаї - дуже великі тварини (пси можуть важити понад 170 фунтів (більше, аніж 77 кг), і вони є чудовими охоронцями для домашньої худоби, але у нього таких тварин немає, тому і собака такої породи не потрібна.

За словами експерта, пси породи бладхаунд мають жирну шкіру, через яку смердять так, як ніяка інша собака, і цього запаху важко позбутися.

Вінг також дуже критикував чихуахуа. "Якби мені потрібен був трифунтовий (приблизно 1,4 кг - Ред.) демон з підземного світу, який не служив би ніякій іншій меті, крім як сидіти у мене на колінах і кусати все, що знаходиться в межах трьох футів (близько метра - Ред.) від мене, тоді я б завів чихуахуа", - стверджує він.

Крім того, ось які породи собак вважаються небезпечними:

  • пітбуль;
  • доберман;
  • німецька вівчарка;
  • чау-чау.

Варто зазначити, що цілий ряд порід вважають важким для дресури.

Які собаки найгірше піддаються дресуванню - список

Мініатюрні той-тер'єри можуть панікувати, робити різкі рухи й тим самим нашкодити собі. Ці собаки непрацездатні, їм краще швидко наробити шкоди і проситися на ручки до господарів.

Бладхаунд схильний до того, щоб активно вивчати зовнішній світ. Господареві буде складно довго утримувати його увагу, тому і навчати таку собаку чомусь новому досить складно.

Басет-гаунди дуже флегматичні, тому навчити їх якихось трюків - завдання не з легких.

Мастифи ледачі і у них дуже погана пам'ять - саме тому вчити представників цієї породи чомусь дуже непросто.

Бігль - це впертий і самостійний пес. Якщо захочете його чомусь навчити, готуйтеся до того, що тварина покаже вам свій характер.

Непросто працювати і з хаскі - у тварин цієї породи просто сила-силенна енергії, їм потрібно постійно рухатися. Вам може бути дуже важко зацікавити цих собак навчанням.

Чау-чау вважають самостійними і хитрими. Саме такі риси тварини ви можете помітити, якщо спробуєте їх навчати.

З афганськими хортами потрібно починати працювати з самого дитинства, коли аристократичність, зарозумілість і волелюбність цих псів знаходяться тільки "в зародку". Доросла тварина краще залишиться голодною, ніж буде підкорятися наказам людини.

У пекінесів дуже непростий характер, вони розуміють, чого від них домагаються, але просто можуть не захотіти догоджати людині. Цих тварин не вийде "підкупити" смаколиками.

Які породи собак найчастіше хворіють - перелік

Якщо не хочете великі суми витрачати на лікування свого вихованця, то спочатку потрібно дізнатися, які тварини славляться своєю хворобливістю.

Якщо ви заведете той-пуделя, то будьте готові до того, що, можливо, доведеться витратитися на операцію - у тварини в сечовому міхурі можуть утворитися камені.

Багато проблем зі здоров'ям загрожує лабрадорам-ретриверам, зокрема, у них часто виникають м'язова дистрофія і різні види раку.

Ротвейлер "світять", в тому числі епілепсія, артрит, остеохондроз і рак кісток.

У англійського бульдога можливі проблеми з очима, шкірою, ці тварини також схильні до ожиріння.

У англійського кокер-спанієля можуть виникнути, зокрема, проблеми з печінкою і серцем, епілепсія.

Німецьким вівчаркам загрожують проблеми з серцем, тазостегновим суглобом, шкірні алергії й катаракти.

У басет-гаундів може бути порушення згортання крові, проблеми з травленням і суглобами.

Якщо ви завели тварину, яка схильна до якихось захворювань, намагайтеся її частіше водити до ветеринара на огляд.

Джерело: УНІАН

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...