Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати на планеті, подібній до Землі, але вона не буде такою ж зеленою, як наша планета. Вона може бути зовсім іншою, а отже, іншопланетяни також можуть бути іншого кольору.

Дослідники вважають, що іншопланетяни можуть бути фіолетовими, оскільки вони були б вкриті бактеріями. Вони також припускають, що їхня планета може майже не мати видимого світла.

"Ми лише відкриваємо очі на ці дивовижні світи навколо нас. Фіолетові бактерії можуть виживати і процвітати в таких різноманітних умовах, що легко уявити, що в багатьох різних світах фіолетовий колір може бути просто новим зеленим", — сказала Ліза Кальтенеггер, директорка Інституту Карла Сагана в будівлі космічних наук.

"Наші моделі показують, що в залежності від поверхневого покриття біоти і хмарного покриву, широкий спектр земних планет може мати ознаки поверхневих біопігментів фіолетових бактерій, — зазначають дослідники у своїй роботі. — Хоча невідомо, чи може життя — або фіолетові бактерії — розвиватися в інших світах, фіолетовий колір може стати новим зеленим кольором у пошуках поверхневого життя".

Видурював гроші у сімей українських полонених: СБУ викрила шахрая, який видавав себе за офіцера (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:34

Служба безпеки ліквідувала шахрайську схему виманювання грошей у родичів українських військовополонених та зниклих безвісти. Про це інформує пресслужба СБУ, передають Патріоти України. Зазначається, що зловмисник видавав себе за офіцера Служби безпеки ...

На Житомирщині син зарубав рідну матір сокирою і намагався спалити тіло в пічці (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:18

У Житомирській області чоловік жорстоко зарубав сокирою рідну матір, а потім намагався уникнути відповідальності за вбивство. Про це повідомили у поліції регіону, передають Патріоти України. До поліції надійшло повідомлення від жительки м. Андрушівки п...