Не згорів в атмосфері: Біля столиці Німеччини упав астероїд (відео)

У ніч на неділю, 21 січня, в небі над Берліном пролетів астероїд, який не згорів в атмосфері, а упав неподалік німецької столиці. Відео падіння небесного тіла опубліковане в соцмережах, передають Патріоти України.

Як повідомляє Deutsche Welle, цей астероїд діаметром близько метра вперше виявив угорський астроном Крістіан Шарнецки. Попередьо він був відомий як Sar2736, а тепер значиться під назвою 2024 BX1.

За інформацією NASA, місце падіння розташоване недалеко від громади Ненхаузен у землі Бранденбург. У місцевій поліції повідомили, що наразі повідомлень про пошкодження, викликані падінням небесного тіла, не надходило. На пошуки залишків астероїда почали з'їжджатися люди.

Виявити астероїд до того, як він згорить в атмосфері Землі, за останні роки вдавалося лише кілька разів, зазначає dpa.


У Боярці декомунізували пам'ятник Павці Корчагіну (відео)

неділя, 8 вересень 2024, 6:20

Найбільш відома споруда містечка під Києвом, котра символізувала відомого на весь комуністичний світ героя автобіографічної книги Миколи Островського, поїхав у заслання. Відтепер пам'ятник знаходитиметься у Музеї монументального мистецтва тоталітарної ...

Критичний фактор? Вчені пояснили, як забруднене повітря і шум доріг впливають на здатність мати дітей

субота, 7 вересень 2024, 23:50

Тривалий вплив забрудненого повітря та шуму, спричинений транспортом, може підвищувати ризик безпліддя. Про це свідчить дослідження, опубліковане в журналі The BMJ, пише MedicalXpress, передають Патріоти України. Зокрема, забруднення повітря дрібними ч...