"Не зійшлися в якихось речах": Подруга Ірини Фаріон розповіла про її несподівану зустріч у Львові з ексчоловіком


Найближча подруга та колега Ірини Фаріон, яка загинула в середині липня через збройний напад, вперше публічно розповіла, які стосунки вона підтримувала з колишнім чоловіком Остапом Семчишиним, від якого мала дорослу дочку Софію. А також зізналася, яка несподівана зустріч з ним відбулася за три тижні до смерті відомої українки, передають Патріоти України

Про це Оксана Микитюк, доцентка катедри української мови НУЛП, розповіла в інтерв’ю OBOZ.UA. Її поєднували з Іриною Фаріон три десятиліття дружби.

"Це дуже позитивний чоловік, – розповідає Оксана Микитюк про Остапа Семчишина. – Свого часу вони розлучилися, не зійшлися в якихось речах, проте Ірина завжди дуже добре про нього відгукувалася. І попри те, що були давно не разом, вони зберігали гарні стосунки. Однак сталася така ситуація, що коли Остап пішов на війну, контакти якось загубилися. Ірина постійно казала: "Треба з'ясувати, де він, в якій бригаді, що там". Але потім, на превелике щастя, Остап сам зателефонував до Софійки, коли прийшов у відпустку. Тоді вони втрьох і зустрілися. Це сталося за три тижні до загибелі Ірини".

В інтерв’ю Оксана Микитюк також розповіла про зятя Ірини Фаріон, який теж зі зброєю в руках захищає Україну: "А якщо йдеться про зятя Василька, то я згадала такий епізод. Приходимо ми якось до хати, де жила Іринина мама. Вона сидить в альтанці та молиться. Ірина схилилася до неї і звертається жартома: "Розказуйте, Ярославо Степанівно, про що молитеся?". А мама відповідає: "Я так хочу, щоби Софійка зустріла чоловіка, який би був національний та релігійний". І вона вимолила такого зятя. Василько абсолютно відповідав тій життєвій дорозі, якою йшли Іра та її Софійка. Тому, коли почалася війна, що зробив чоловік, якого моя подруга називала своїм сином? Пішов на війну".

У жовтні минулого року Ірина Фаріон на своїй сторінці у Facebook відповіла тим, хто поширював чутки, що ніхто з її рідних не воює за Україну: "Телефонує побратим з війни і розповідає, що в день ментального здоров'я прийшли до так званих проблемних бійців психологині. І якось зайшла мова про Фаріон. То психологині відразу дістали стрес і почали кричати, що у Фаріон двоє синів і зять – і вони не воюють. То показую світлини. Маю доньку і зятя, що воює. Колишній чоловік теж воює. І коханий воює".

До слова, про свого коханого чоловіка Ірина Фаріон воліла не розповідати. Відомо лише, що пара проживала у гостьовому шлюбі. Про це колишня нардепка та відома мовознавиця розповідала в одному зі своїй інтерв’ю.

Удар, звідки не чекали: Ще один "союзник" підставив Росію - населення чекає на глобальне зростання цін

четвер, 29 серпень 2024, 18:50

Російські компанії зіштовхнулися з проблемами з обробкою платежів в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ). Через страх потрапити під вплив вторинних санкцій місцеві банки блокують транзакції за постачання електронних компонентів та споживчої електроніки ...

За рік стажу для пенсії українцям доведеться віддати 5 мінімалок: Ось хто може докупити та які правила

четвер, 29 серпень 2024, 16:50

У 2024 році мінімальний страховий внесок для зарахування одного місяця стажу становить 1760 грн, що відповідає 22% від мінімальної заробітної плати (8 тис. грн), що в рік становить 21 120 грн. Однак, якщо громадянин бажає придбати рік стажу одноразово,...