"Не зміг додивитися до кінця": Стівен Кінг назвав найстрашніший фільм жахів (відео)

Відомий американський письменник, автор багатьох фантастичних книг Стівен Кінг назвав фільм жахів, який він вважає найстрашнішим. "Король" жахів зізнався, що додивитися цей фільм до кінця він не зміг. Про це він розповів в інтерв'ю для видання Dread Central, передають Патріоти України.

За словами Стівена Кінга, він не на жарт злякався під час перегляду фільму "Відьма з Блер: Курсова з того світу", який вийшов на кіноекрани в 1999 році.

"Я був у лікарні під знеболюючим, коли вперше побачив це кіно. Син приніс мені касету із записом і сказав: "Ти повинен це подивитися". На половині я не витримав і попросив: "Вимкніть це!". Це було занадто моторошно і дивно", - зазначив письменник.

Про що цей фільм

Три студенти їдуть в невелике містечко, щоб зібрати необхідні дані про легендарного вбивцю в штаті Меріленд. Вони бродять по місту, спілкуються з місцевими жителями, знімають кадри, збирають інформацію. В один із днів вони збиваються в дорозі й починають плутати в лісі, де чують моторошні звуки. Вони знаходять в лісі дивні предмети, відчувають стеження. А після - студенти один за іншим гинуть.

Варто відзначити, що фільм аматорський і знятий у вигляді документальної стрічки, нібито з використанням матеріалів, які зібрали ті самі студенти. Бюджет фільму склав від 20 до 22 тисяч доларів. У кінокартині не використовували спецефекти, немає сцен насильства, немає навіть музики.

Всі діалоги були імпровізовані, а акторам для правдоподібності нервового стану щодня урізали кількість їжі. Весь фільм був знятий за 8 днів. В основу сюжету лягла легенда про відьму з Блер, яка в 1785 році була засуджена за вбивство дітей.

Вперше його показали на фестивалі незалежного кіно в 1999 році, а потім його викупили – за 1,1 млн доларів. У 2004 році в прокаті цей фільм зібрав майже 250 млн доларів і отримав схвальні відгуки критиків.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...