Незважаючи на несприятливий час: На Січеславщині парафія РПЦ перейшла до ПЦУ

Урочисте богослужіння відбулося 1 серпня

Православна громада в селі Шевченкове Нікопольського району Дніпропетровської області перейшла з Російської православної церкви в Україні в Православну церкву України, зазначають Патріоти України.

Освячення храму на честь преп. Серафима Саровського відбулося 1 серпня, сказано в повідомленні пресслужби Нікопольського благочестя ПЦУ, опублікованому на сторінці Facebook ігуменом Меркурієм (Скороход).

Православна громада с. Шевченкове перейшла з РПЦ в Україні до ПЦУ

Це історична подія залишиться в пам'яті кожного з парафіян, адже сьогодні здійснилася їхня мрія - мати свій храм, де буде прославлене ім'я Господа Нашого Ісуса Христа на рідній українській мові, - йдеться в ньому.

Урочисту літургію очолив благочинний Нікополя та району ігумен Меркурій (Скороход) в співслужінні благочинного м. Покров протоієрея Івана Назарика, настоятеля храму Різдва Христового протоієрея Миколи Бурядника, настоятеля Свято-Троїцького храму м. Нікополь ієромонаха Алексія (Петренко) і настоятеля храму на честь Покрови Божої Матері ієрея Павла Черкасова.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...