Небесні знаки: В Україні спостерігали рідкісне для наших широт небесне явище (фото, відео)

У ніч на 24 квітня мешканці північних регіонів України могли побачити у небі полярне сяйво. Його спостерігали жителі Києва, Житомира, Рівного та інших міст змогли побачити танцюючі зелені та рожеві вогні на небосхилі.

Полярне сяйво виникає внаслідок зіткнення заряджених частинок сонячного вітру з верхніми шарами атмосфери Землі. Це дуже рідкісне явище для цих широт, тому його спостереження викликає такий великий інтерес серед наших співвітчизників, зазначають Патріоти України.

Жителі північних регіонів України, які були свідками полярного сяйва, почали активно ділитися світлинами цього надзвичайного явища в соціальних мережах. Фотографії зеленого та рожевого сяйва на фоні нічного неба швидко поширилися у твітері та телеграмі.


Полярне сяйво в Україні: дивіться відео

Чому це дуже незвичне явище для України

Полярне сяйво є надзвичайно рідкісним явищем для України з кількох причин.

  • По-перше, це явище виникає в результаті зіткнення заряджених частинок сонячного вітру з верхніми шарами атмосфери Землі. Полярне сяйво зазвичай спостерігається в найбільш віддалених від нас північних регіонах, наприклад, в Скандинавських країнах, Канаді, Алясці або Росії.
  • По-друге, для того, щоб було можливо побачити полярне сяйво, потрібно, щоб у той час було чисте небо, або ж щоб сяйво проходило над низькою хмарністю. З цим у ніч на 24 квітня українцям дуже пощастило.
  • По-третє, появі полярного сяйва у наших широтах сприяв вкрай сильний геомагнітний шторм.

Пам'ятник вже виготовлено: Одеса відмовила у встановленні погруддя Герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 15:18

Історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради відмовила у встановленні погруддя Віталія Скакуна, який на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога. Про це повідомив г...

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

неділя, 28 квітень 2024, 14:18

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми, які забезпечували діяльність проведення азартних ігор та на яких розміщувались ресурси онлайн казино без відповідної ліцензії. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти...