Небезпечна "коронавірусна" Хорватія: Українська туристка розповіла про свою подорож в цю країну

Хорватія знаходиться в "червоному списку" країн для туристів. А це означає, що після повернення з цієї країни потрібна буде двотижнева самоізоляція або тест на коронавірус. Попри те, що кількість інфікованих у цій країні все ще висока, Хорватія дозволила відвідування для мандрівників, передають Патріоти України.

Туристка з України розповіла про свої враження після відвідин Хорватії. Вона зазначила, що в країні спокійно ставляться до туристів та не докладають надмірних заходів безпеки у зв'язку з пандемією.

В кінці липня Ганна разом з чоловіком вирушили в Хорватію на автомобілі. Їм довелося перетнути також кордон Угорщини.

"Єдине, що змінилося у зв'язку з карантином, так це вимога обов'язкового тесту на коронавірус, оскільки Хорватія теж увійшла в червону зону. Тест вимагали тільки на угорському кордоні. Також варто відзначити, що машин було досить багато, більше, ніж очікувалося, все ж таки червона зона", - розповіла Ганна.

Поверталася Ганна на початку серпня і на кордоні було набагато більше народу. По дорозі в Хорватію мандрівники пройшли угорський та хорватський кордон за три години, і, за їх словами, це було досить швидко.

"Коли ми поверталися назад, то машин було у два рази більше, ми простояли на кордоні понад 7 годин", - додала туристка. Тест на коронавірус обійшовся мандрівникам у 1500 гривень, вони його робили в приватній лабораторії One Love.

"На угорському кордоні нам заміряли температуру, але на цьому всі наші коронавірусні перевірки закінчилися. Так саме цікаве, що на зворотному шляху, нам взагалі ні на одному з кордонів не заміряли температуру, а при в'їзді в Україну, деякі прикордонники взагалі були без масок", - розповіла туристка.

Вона повідомила, що відпочивали у місті Кленовіца. Там мало відпочивальників, а до коронавірусних обмежень і правил там ставляться дуже спокійно. Майже всі заклади в Кленовіці відкриті, і туристи кажуть, що якби не тести на кордонах, то більше нічого не говорить про пандемію. У ресторанах немає антисептиків або дезінфекторів, персонал не ходить в масках або спеціальній екіпіровці.

"Одного разу ми з чоловіком пішли в ресторан морепродуктів, я здивувалася, але там офіціанти спілкуються з тобою без масок, без рукавичок, тобто дезінфекції взагалі нуль", – розповіла Ганна і додала, що в ресторанах не проводять регулярних прибирань.

"Єдине, де я побачила дотримання таких правил, так це в магазинах, ТРЦ, де запускали в масках, і по 2-3 людини, якщо це невеликий супермаркет, але на цьому все", - зазначила українка. Людей на пляжах в Кленовіці трохи, але в самому містечку туристи є.

"Ми не знімали готель, ми відпочивали в апартаментах, бо були відокремлені, вважай, від всіх інших, але на пляжах, якщо ти запитаєш, людей немає. Причому ми об'їздили різні місця, які були призначені для купання, але в порівнянні з нашої Одесою, пляжі порожні", – поділилася дівчина.

Вона зазначила, що можливо, пара потрапила в такий період, оскільки на кордонах було дуже багато людей, коли вони поверталися.

"Ми поїхали 1 серпня, і у мене там залишилися відпочивати знайомі. Так от, за їхніми словами, туристів справді побільшало, оскільки, вода потеплішала, і люди зрозуміли, що все не так страшно, як про це говорять, та і якщо у тебе є тест, то тебе без проблем пропустять", – додала туристка

Платити треба за лайку на вулиці та вдома: Українців почали штрафуюти за матюки

субота, 20 квітень 2024, 10:47

В Україні щоденно суди виписують десятки протоколів зі штрафами за матюки в публічних місцях. Розмір штрафів становить до 85 грн, передають Патріоти України. Якщо ж, наприклад, використати нецензурну лайку стосовно членів родини навіть вдома, це також...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...