Небезпечне м'ясо, суші і хотдог: Лікар розповів, від вживання якої їжі краще відмовитися і про які ризики треба знати

"Що я не рекомендую їсти своїм пацієнтам? Чому саме ці продукти? Буду намагатись коротко пояснити у цьому пості, який уже назрівав кілька років. Перш за все я не рекомендую їсти м‘ясо дикої свині (кабана)", - пише у своєму блозі лікар Тарас Жиравецький, зазначають Патріоти України. Цитуємо далі:

"Існує дуже великий ризик зараження паразитозом, який може руйнувати наші м‘язи - трихінельозом! Лікування паразитозу є ефективним, але проблемою є встановлення діагнозу, деколи пацієнти роками не знають причини погіршення свого загального стану і мандрують від лікаря до лікаря, а встановлення діагнозу є не завжди простим...

"Також не рекомендую їсти суші з сирої риби і сиру рибу теж, через можливість зараження опісторхозом та анізакідозом. Ці паразити теж маскуються і їх важко виявити, а симптомів розбалансування роботи організму безліч, переважно це проблеми з травленням, появу поліпів у жовчевому міхурі, дерматити, випадіння волосся, у аналізах підняття прямого і загального білірубіну, базофілія, еозинофілія.

Прошутто та хамон також попадають під заборону... Чому саме вони? Бо зараження бактерією,яка називається ієрсінія ентероколітіка найчастіше відбувається через вживання свинини, особливо термічно не приготованої.

Бактерія дуже підступна і може заселяти Ваш тонкий та товстий кишківник і порушувати Ваш мікробіом, а паралельно через аутоімунний механізм викликати артрит, увеїт, тиреоїдит, мастопатію! Чому хотдог теж може бути небезпечним? Ще одна бактерія чатує на нас у випадку вживання хотдогів та не пастеризованого молока, а також не митих овочів - лістерія моноцитогенез.

Бактерія може викликати запалення шлунку та кишківника, але у тих у кого є знижений імунітет може уражати центральну нервову систему і доречі цією ж бактерією Вас може заразити кліщ під час укусу (не плутати з борелією).

Саме ця бактерія часто пов‘язана з впливом на плід у вагітних жінок та передчасними пологами. Для любителів свіжих салатів є теж сумна новина... Аскаридоз найчастіше саме так потрапляє у наш організм, тому салати потрібно максимально ретельно мити, а також рекомендую кожні пів року проводити тест на виявлення аскарид по аналізу крові.

З практики такий тест є досить інформативним, також непрямою ознакою наявності паразитозів в нашому організмі є збільшення кількості еозинофілів у загальному аналізі крові.

Якщо у вас з‘явились скарги на сонливість, значну сухість шкіри, непереносимість сильних запахів, головокружіння, постійну втому, чергування закрепів та діареї, метеоризм - зверніться до лікарів для того щоб пройти комплексне обстеження та отримати коректне лікування у разі потреби! Не займайтесь самолікуванням та самодіагностикою в Гуглі, довіряйте своє здоров‘я лікарям!

P.S. Завжди шукайте корінь проблеми, а найкраща медицина є превентивна, яка націлена попередити захворювання, а не лікувати його наслідки!".

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...