Небезпечне зілля з підтасованими результатами: ​Науковці розкритикували російську вакцину “Супутник V” у спеціалізованому медичному журналі The Lancet

Ряд міжнародних експертів і вчених розкритикували російську вакцину від коронавірусу «Супутник V». Відповідну статтю опублікували в авторитетному медичному виданні The Lancet, зазначають Патріоти України.

Так, експерти засумнівалися в попередніх результатах третього етапу випробувань російського препарату. Вони звернули увагу на відсутність відкритих даних, на підставі яких були зроблені висновки російських вчених. Експерти підкреслюють, що обмежений доступ до вихідних даних тільки посилює недовіру до результатів.

Вчені також вважають, що в статистиці і результатах третьої фази випробувань російської вакцини присутні явні помилки і множинні невідповідності. Крім того, Росія відмовляється надати повний звіт про випробування до їх завершення.

“Бракує певної важливої інформації, наприклад, про клінічні параметри, що визначають підозру на COVID-19. А також про те, які діагностичні протоколи використовувалися, коли проводилося ПЛР-тестування, який конкретний метод був застосований або скільки циклів ампліфікації було використано. Спосіб визначення підозри на COVID-19 міг призвести до упередженості при ПЛР-тестуванні, яке використовується для оцінки кількості підтверджених випадків COVID – 19, а це є вирішальним для визначення ефективності”, – йдеться в статті.

У відповідь на критику в Росії заявили, що головним показником російської вакцини є те, що на сьогоднішній день вона зареєстрована в 51 країні світу, при цьому всі інші невідповідності назвали “помилками друку”.

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...

"Третій тиждень продукти шукаємо по всій області": Військовий поскаржився на забезпечення харчуванням

четвер, 25 квітень 2024, 23:30

Обрані ДП "Державний оператор тилу" постачальники провалили забезпечення харчування військових частин 59 бригади. Про це у коментарі для LIGA.net. повідомив заступник командира однієї з військової частини полковник Олександр Заїченко, передають Патріо...