Небезпечніша, ніж сама хвороба? Розробники вакцини "Спутник V"приховують важливу інформацію від європейських регуляторів, - Reuters

Розробники російської вакцини проти COVID-19 «Спутник V» неодноразово не надавали дані, які регулятори Європейського Союзу вважають стандартними вимогами процесу затвердження лікарських засобів. Про це пише Reuters із посиланням на п'ятьох людей, які «знають про європейські зусилля щодо оцінки препарату», передають Патріоти України.

Один зі співрозмовників розповів, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) станом на початок червня практично ще не отримало жодних виробничих даних. Водночас клінічні дані, які росіяни все ж передали, були неповними.

Зокрема, виробники вакцини не надали звіти, в яких розповідається про будь-які побічні ефекти, які виникали у людей під час випробувань препарату. Співрозмовник видання повідомив, що подавати такі документи — це звичайна практика для виробників.

Також у фахівці EMA залишилися питання про те, як вчені, які працювали над вакциною «Спутник V», відстежували результати людей, яким вводили плацебо.

Водночас делегація французьких вчених оцінила «Спутник V». Вона показала, що російський розробник вакцини не зміг довести відповідність європейським стандартам банку клітин, що використовувався для створення препарату.

Що про все це кажуть у «Спутнику V»?

За кордоном цю вакцину продають від імені Російського фонду прямих інвестицій (RDIF). Там заявили, що звіти Reuters містять «неправдиві заяви» на основі анонімних джерел, які намагаються «завдати шкоди "Супутнику V" в межах кампанії дезінформації».

У RDIF припустили, що вакцину можуть атакувати «західним фармацевтичним лобі», не надавши доказів такої кампанії. Там також наголосили, що вакцина вже зареєстрована у більш як 60 країнах і що дослідження з країн, де вже використовують вакцину, показують, що вона безпечна та ефективна.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:20

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...