Про це свідчать дані дослідження, проведеного у 195 країнах і опублікованого у журналі The Lancet, передають Патріоти України.
Вчені проаналізували дані з 1997 по 2017 рік і з'ясували, що через пов'язані зі шкідливою їжею хвороби (серед них – серцево-судинні захворювання та діабет II типу) в середньому помирають 10 мільйонів людей на рік.
За словами дослідників, основними чинниками смертельних захворювань є високий рівень споживання занадто солодкої і дуже солоної їжі, низьке споживання цільних зерен, овочів та фруктів. Зокрема, у 2017 році через неправильне харчування померли 11 мільйонів людей.
Крім того, встановлено, що навіть тютюнопаління є причиною меншої кількості смертей.
У румунських Карпатах загинув 49-річний турист з Італії - Омар Фаранг Зін. Він спробував зробити селфі з ведмежам і був смертельно поранений ведмедицею, яка, ймовірно, захищала своє дитинча. Інцидент стався в повіті Арджеш, що на півдні центральної час...
Жителька села Дробишів На Чернігівщині Олена Іоськова 1 липня відзначила 102-й день народження. Вона найстарша жителька Новгород-Сіверської громади. Про це йдеться у сюжеті «Суспільного», передають Патріоти України. Жінка досі придумує жарти, має гарну...