
Про це свідчать дані дослідження, проведеного у 195 країнах і опублікованого у журналі The Lancet, передають Патріоти України.
Вчені проаналізували дані з 1997 по 2017 рік і з'ясували, що через пов'язані зі шкідливою їжею хвороби (серед них – серцево-судинні захворювання та діабет II типу) в середньому помирають 10 мільйонів людей на рік.
За словами дослідників, основними чинниками смертельних захворювань є високий рівень споживання занадто солодкої і дуже солоної їжі, низьке споживання цільних зерен, овочів та фруктів. Зокрема, у 2017 році через неправильне харчування померли 11 мільйонів людей.
Крім того, встановлено, що навіть тютюнопаління є причиною меншої кількості смертей.
У реанімацію Львівської обласної інфекційної лікарні потрапив 43-річний чоловік - у нього через грип А розвинулася двобічна пневмонія. За словами лікарів, пацієнт у важкому стані. Про це LVIV.MEDIA розповів завідувач реанімаційного відділення Віктор То...
Науковці повідомили про виявлення у жабах унікальної бактерії, яка може стати основою для принципово нового підходу до лікування онкологічних захворювань. Про це пише видання New Atlas, передають Патріоти України. Під час лабораторних досліджень на миш...