
Про це свідчать дані дослідження, проведеного у 195 країнах і опублікованого у журналі The Lancet, передають Патріоти України.
Вчені проаналізували дані з 1997 по 2017 рік і з'ясували, що через пов'язані зі шкідливою їжею хвороби (серед них – серцево-судинні захворювання та діабет II типу) в середньому помирають 10 мільйонів людей на рік.
За словами дослідників, основними чинниками смертельних захворювань є високий рівень споживання занадто солодкої і дуже солоної їжі, низьке споживання цільних зерен, овочів та фруктів. Зокрема, у 2017 році через неправильне харчування померли 11 мільйонів людей.
Крім того, встановлено, що навіть тютюнопаління є причиною меншої кількості смертей.
У 2025 році деяким громадянам Пенсійний фонд України (ПФУ) нараховує індивідуальні додаткові "вікові" виплати. Зокрема, у разі досягнення певного вікового рубежу та за умови низької пенсії, надається надбавка у 450 гривень. Це передбачено урядовою пост...
21-річний сумоїст з України Данило Явгусишин, який виступає під іменем Аонішікі Арата, переміг на турнірі Кюсю – одному з найпрестижніших і найважливіших для борців у цьому виді спорту. Про це пишуть Associated Press, Kyodo News та Japan Times, передаю...