
Про це свідчать дані дослідження, проведеного у 195 країнах і опублікованого у журналі The Lancet, передають Патріоти України.
Вчені проаналізували дані з 1997 по 2017 рік і з'ясували, що через пов'язані зі шкідливою їжею хвороби (серед них – серцево-судинні захворювання та діабет II типу) в середньому помирають 10 мільйонів людей на рік.
За словами дослідників, основними чинниками смертельних захворювань є високий рівень споживання занадто солодкої і дуже солоної їжі, низьке споживання цільних зерен, овочів та фруктів. Зокрема, у 2017 році через неправильне харчування померли 11 мільйонів людей.
Крім того, встановлено, що навіть тютюнопаління є причиною меншої кількості смертей.
В Україні планують масштабну реформу системи соціального захисту – аби зробити її відповідною до стандартів Європейської соціальної хартії. Зокрема для цього змінять метод розрахунку прожиткового мінімуму та розроблять Соціальний кодекс України, переда...
У спільнотах грибників усе частіше можна почути про «чудодійну» маремуху – гриб із родини мухоморів, який нібито лікує від усіх хвороб. Та чи справді цей гриб безпечний і має лікувальні властивості? Як пояснила наукова співробітниця відділу мікології І...