
Про це свідчать дані дослідження, проведеного у 195 країнах і опублікованого у журналі The Lancet, передають Патріоти України.
Вчені проаналізували дані з 1997 по 2017 рік і з'ясували, що через пов'язані зі шкідливою їжею хвороби (серед них – серцево-судинні захворювання та діабет II типу) в середньому помирають 10 мільйонів людей на рік.
За словами дослідників, основними чинниками смертельних захворювань є високий рівень споживання занадто солодкої і дуже солоної їжі, низьке споживання цільних зерен, овочів та фруктів. Зокрема, у 2017 році через неправильне харчування померли 11 мільйонів людей.
Крім того, встановлено, що навіть тютюнопаління є причиною меншої кількості смертей.
Кабінет міністрів ухвалив постанову №1608 від 8 грудня, якою уточнив і посилив правила бронювання військовозобов’язаних. Документ запроваджує нові умови для неурядових організацій, підприємств та керівників критично важливих установ. Нижче - ключові зм...
Народна артистка України, колишня народна депутатка та ексміністерка культури й туризму України Оксана Білозір згадала колишнього прем’єр-міністра Павла Лазаренка, відзначивши його як величавого та україноцентричного політика, який міг багато зробити д...