Здоров'я дітей багато в чому залежить від харчування. Тому батьки намагаються годувати дитину якомога краще і корисніше. Ще б пак, адже саме від якості раціону (точніше від корисних компонентів, які разом з ним потрапляють в організм) залежить, наскільки добре сформуються всі органи і системи, та наскільки добре вони будуть справлятися зі своїми функціями. Деяких продуктів варто зовсім уникати в меню малюка аж до 6-7-річного віку, зазначають Патріоти України.
Морепродукти і риба
Ці продукти безперечно корисні, адже є джерелом омега-3 жирних кислот, йоду та інших корисних компонентів, які сприяють розвитку здорової серцево-судинної і нервової систем. До того ж і риба, і морепродукти дуже ситні, і при цьому не перевантажують травлення.
Тому батьки раді старатися нагодувати дитину смачними рибними напівфабрикатами, такими як маринована червона риба, ікра, а також кревками або мідіями.
Але разом з корисними речовинами дитина ризикує отримати порцію небезпечних бактерій, які поселяються в морських вихованців (при фабричній обробці вони не завжди гинуть). Для дорослої людини наслідки будуть не важкими, максимум легкий розлад травлення, а ось для дитини такий контакт загрожує сильним отруєнням.
Ба більше, деякі види риб і морепродуктів є високоалергенними, тому можуть спровокувати у дитини неприємні імунні реакції. Якщо ви все-таки вважаєте, що без риби маленькій дитині ніяк, то купуйте тільки свіжу та у перевірених постачальників, і готуйте при високих температурах.
Гриби
Багато батьків, які обожнюють гриби, долучають дітей до страв з них. І якщо для дорослих це корисне джерело білка, необхідного для побудови клітин, то для дітей це дуже важкий для травлення продукт.
До того ж грибами можна серйозно отруїтися. І мова не про умовно-їстівні або помилково зібрані отруйні. Справа в тому, що гриби, подібно до губки, вбирають в себе будь-які токсичні речовини, метали та інші небезпечні компоненти, що містяться в грунті або повітрі. Для дитини навіть маленька порція такого "коктейлю" обернеться важкою інтоксикацією (ознаки - стрибок температури, блювота, головний біль, втрата свідомості та ін.). Тож із грибами знайомте дитину, коли вона підросте.
Арахіс
Дітям потрібні горіхи – це факт, адже цей смачний продукт багатий жирами, вітамінами і мікроелементами. Але не всі вони корисні для дітей. Так, один з найулюбленіших малечею його видів – арахіс – може бути небезпечним.
Головна причина, чому дитині не варто давати цей продукт в ранньому віці – ймовірність розвитку складної алергії, оскільки цей горіх містить особливий білок, що провокує гострі реакції імунітету. Першими себе проявлять дерматит, свербіж шкіри і закладеність носа, а от пізніше після постійного вживання арахісу можуть з'явитися напади задухи і т.д.
Тому краще підгодовувати дитину більш лояльними до незміцнілого організму горіхами - кешью, фундуком, мигдалем, кедровими або волоськими).
У суботу, 18 січня в Україні прогнозують переважно суху погоду без істотних опадів. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у Facebook, передають Патріоти України. За її словами, в Україні протягом суботи прогнозують сильний північно-західний вітер ...
Тариф на електроенергію, який був встановлений в Україні, діятиме протягом поточного опалювального сезону. Уряд не має планів щодо його збільшення. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час "Години запитань до уряду" 17 січня, переда...