Небезпечно для очей: У Луцьку в повітрі "зашкалила" отруйна речовина

В зоні впливу полів фільтрації ЗАТ "Гнідавський цукровий завод" виявлені значні перевищення гранично допустимих показників аміаку.
У Луцьку значне перевищення концентрації аміаку. Ілюстрація: соцмережі.

У Луцьку виявили значні перевищення гранично допустимих концентрацій аміаку. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я України, передають Патріоти України.

За даними ГУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України", в зоні впливу полів фільтрації ЗАТ "Гнідавський цукровий завод" виявлені значні перевищення гранично допустимих показників.

У зв'язку з цим у Центрі підготували відповідну пам'ятку. "Аміак – безбарвний газ із характерним різким запахом і їдким смаком. Вогненебезпечний, утворює вибухові суміші з повітрям, отруйний. Особливо небезпечний для очей", – йдеться в ній.

Також описані ознаки отруєння аміаком:

  • сильний кашель і задуха;
  • різь в очах;
  • порушення частоти пульсу
  • почервоніння шкіри;
  • подразнення слизових оболонок і шкірного покриву.

"Пам'ятайте! Своєчасна і правильно надана перша медична допомога врятує життя потерпілому від аміаку. При підозрі поразки не допускайте жодних фізичних навантажень, пийте якомога більше теплого молока, чаю і обов'язково зверніться за медичною допомогою", – порадили фахівці.

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...