Небезпечно для здоров'я та неефективно: Медики розкритикували популярний метод боротьби з коронавірусом

На вулиці засоби для дезінфекції, змішуючись з брудом та сміттям, втрачають свою ефективність.

У Всесвітній організації охорони здоров'я дійшли висновку, що розпорошення дезінфікуючих засобів є неефективним методом боротьби з коронавірусом. Про це повідомляється в нових рекомендаціях ВООЗ, передають Патріоти України.

Організація підкреслює, що такі заходи можуть завдати більше шкоди, ніж принести користі. Проведене дослідження показало, що розпорошення відбілювача або інших хімічних засобів на великій території неефективно. Це ж відноситься і до дезінфекції ультрафіолетом.

Дослідники дійшли висновку, що на вулиці засоби для дезінфекції, змішуючись з брудом та сміттям, втрачають свою ефективність. Тому їх розпорошення є марною тратою зусиль.

В організації охорони здоров'я також назвали неприйнятним обприскування дезінфекторами людей, оскільки це може завдати шкоди очам, шкірі, дихальним шляхам. У місцях, де розпорошувалися такі хімічні речовини, як формальдегід, агенти на основі хлору або сполуки амонію, було зафіксовано несприятливий вплив цих хімпрепаратів на здоров'я людей.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Експерти прочитали по губах: Стало відомо, що каже Кріштіану Роналду перед своїм фірмовим ударом

вівторок, 23 квітень 2024, 8:30

Португальський уболівальник Густаво Мачадо, який вміє читати по губах, розшифрував слова, які форвард "Аль-Насра" Кріштіану Роналду говорить перед своїми фірмовими ударами зі штрафних. Виявилося, що 39-річний Кріштіану "накачує" себе мотиваційними пром...