Небезпечний астероїд наближається до Землі

Астероїд наблизиться до Землі на мінімальну відстань в суботу, 6 червня, близько 6 години ранку.

Астрономи заявляють, що до Землі наближається небезпечний астероїд. Він пролетить в орбіті Землі вже на цьому тижні. Дослідники Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) повідомили, що в суботу, 6 червня, астероїд класу Атен, максимально наблизиться до Землі. Астероїд оцінений як потенційно небезпечний. Про це повідомляє Space Reference з посиланням на дані американського космічного агентства NASA, передають Патріоти України.

Як повідомляють астрономи, розмір астероїда складає 250-570 м, приблизно - розмір футбольного поля. Його відкрили ще у 2002 році та присвоїли номер 163348 (202 NN4). За даними агентства NASA, його траєкторія перетинає орбіту Землі.

Астероїд наблизиться до Землі на мінімальну відстань в суботу, 6 червня, близько 6 години ранку. "NASA стежить за величезним астероїдом, який за розміром може бути більше, ніж Empire State Building. За даними NASA, астероїд 163348 (2002 NN4) наблизиться до Землі вже в цю суботу, 6 червня. Його розмір оцінюється між 250 і 750 м. Небесне тіло має пролетіти повз нашої планети на відстані близько 5,2 млн км. Швидкість його становить 5,2 км/сек", - йдеться в повідомленні.

Крім того, відомо, що цей астероїд обертається під час свого польоту. Наступного разу цей астероїд наблизиться до Землі у 2029 році. У попередній раз дослідники зафіксували його наближення до Землі 28 серпня 2016 року.

Мінус майже 20 тис. посад: В Україні почнуться масові скорочення - ось хто потрапить під удар

вівторок, 19 березень 2024, 8:05

В Україні з 1 квітня 2024 року відбудеться скорочення вакантних штатних посад у системі державних органів влади. Планується. що скорочення торкнеться 19,3 тисячі посад. Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів України, передають Патріоти України. ...

Викликав на розмову у безлюдному місці: В Індії чоловік відрубав руку коханій, яка зібралася заміж за іншого

вівторок, 19 березень 2024, 7:38

В Індії молодий чоловік посварився із коханою через те, що її вирішили видати заміж за іншого, і відрубав їй руку, передають Патріоти України. 25-річний Ринку з округу Уннао штату Уттар-Прадеш кілька місяців зустрічався із дівчиною. Попри це, сім'я інд...