Небезпека не минула? Пляжі Хургади закривають для купання та дайвінгу після того, як акула вбила росіянина

8 червня в єгипетському курортному місті Хургада акула напала та з’їла чоловіка живцем поблизу берега. За даними місцевої поліції, загиблий – громадянин Росії.

Слідчі роботи завершено, і Червономорські заповідники підтвердили, що стався напад тигрової акули на людину, що призвело до смерті. Міністр довкілля Єгипту видав вказівки фахівцям про сканування поверхні інциденту, щоб помітити рибу, яка спричинила це. Також заборонив купатися на пляжах впродовж двох. Так, заборона почала діяти зранку 9 червня і триватиме до понеділка, 12 червня.

Видано вказівку вживати заходів щодо призупинення плавання, сноркелінгу та водних видів спорту на обмеженій території між курортом Ель-Гуна Північ та південним кордоном Абу-Сума Бей Південний на два дні починаючи з ранку п'ятниці,
– заявив губернатор Червоного моря.

У Міндовкілля підтверджують, що запобігання плавальним заняттям здійснювалися з урахуванням дотримання міжнародних протоколів, які застосовуються у разі таких інцидентів.

Що передувало такому рішенню?

Чоловік плавав разом із дівчиною в морі, як раптом до нього підплила акула. Жінці вдалося врятуватися від цього інциденту, росіянин загинув.

У поліції Хургади зазначають, що загиблий декілька місяців проживав у Єгипті та прийшов поплавати до району Dream Beach. Акула роздерла росіянина на очах у власного батька. Рятувальники приїхали на місце події, однак вже не змогли допомогти.

Жертвою виявився 23-річний Володимир Попов з Архангельської області Росії. Попередньо родина хлопця купила квартиру й уже кілька місяців мешкає у комплексі British Resort в Хургаді.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...