Небезпека вже поруч чи ні? МОЗ озвучило результати тестів на коронавірус евакуйованих у Нових Санжарах

У селищі Нові Санжари серед евакуйованих із Китаю людей заражених коронавірусом COVID-19 не виявили. Про це на брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів в середу, 26 лютого, заявив заступник міністерки охорони здоров'я Віктор Ляшко, передають Патріоти України.

Чиновник пояснив, що МОЗ отримало результати тестів 48 осіб. Інфікованих не знайшлося. "Ми маємо перші результати досліджень, зразки яких були взяті у людей на обсервації в Нових Санжарах. Вони негативні", – пояснив він.

Також Ляшко прокоментував інцидент, коли на Закарпатті зняли пасажирів рейсового автобуса через підозри на коронавірус. Обстеження в Ужгородській інфекційній лікарні показало, що загрози зараження немає.

Додамо, що сьогодні, 26 лютого, Ляшко був призначений головним санітарно-епідеміологічним лікарем України.

"Наше головне завдання – не допустити проникнення на територію України нового коронавірусу. Або ж у разі, якщо він буде тут зафіксований, максимально його локалізувати. Ми сьогодні для того, щоб посилити систему, яка повинна запобігати проникненню на територію України такого захворювання, призначили Віктора Ляшка головним санітарно-епідеміологічним лікарем країни", – заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Також зазначимо, що секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що після обстеження на коронавірус евакуйованих із Китаю громадян, які перебувають на обсервації в Нових Санжарах, 48 осіб виявилися здоровими. А ось решта результатів тестів ще не готові.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...