Небо обрушило "єгипетські кари" на Росію. "У нас більше немає часу на вмовляння": Мер Оренбурга вимагає від своїх містян негайно евакуюватися

Мер Оренбурга Сергій Салмін у суботу, 6 квітня, звернувся до жителів міста та околиць із вимогою негайно евакуюватися з районів, що перебувають у зоні підтоплення. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Поставтеся серйозно. У нас більше немає часу на вмовляння. Тих, хто відмовиться залишати небезпечну зону добровільно, ми евакуюватимемо примусово за участю співробітників поліції", — написав Салмін.

Він зазначив, що рівень води в річці Уралі досяг 855 сантиметрів. За його словами, вода продовжуватиме прибувати, а вночі може досягти критичної позначки. У мерії Оренбурга повідомили, що небезпечною вважається позначка 930 сантиметрів.

"Я вимагаю від усіх негайно залишити будинки в зоні підтоплення", - резюмував мер.

Зазначимо, за офіційними даними населення Оренбургу перевищує 530 тисяч осіб. Значна частина місто опинилася у зоні підтоплення.

Нагадаємо, 5 квітня в Орську Оренбурзької області прорвало захисну насипну дамбу, яку збудували у 2010 році. Це сталося через стрімке зростання рівня води у річці Урал. А наступного дня в Орську стався черговий прорив насипної дамби. Через це ще кілька районів потрапляють у зону підтоплення.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...