Нечувана жорстокість вразила всіх: Що сталося в ніч убивства українського баскетболіста у Німеччині і про що благає його мати

Вбивство українського спортсмена у німецькому Дюссельдорфі. Пізно ввечері 10 лютого на 17-річного баскетболіста молодіжної команди ART Giants Володимира Єрмакова напали з ножем. Від отриманих травм хлопець помер, передають Патріоти України. Що ж сталося тієї ночі?

В сюжеті “Сніданку з 1+1” мама Володимира розповіла про сина і намагання отримати дозвіл, аби забрати його тіло до України.

Династія спортсменів

Володимир Єрмаков народився у Києві в родині спортсменів. Баскетболом чи не все життя займається його мама Тетяна Гнатюк. Саме вона привела Вову до дитячої юнацької спортивної школи. “Йому було девʼять з половиною років. У нього одразу все виходило і йому це подобалось”, — пригадує вона.

У баскетболі Вова Єрмаков робив чималі успіхи. Десятки медалей, зокрема золоті, у його кімнаті тому підтвердження. “Тут є і чемпіонат міста, і України, був кращим гравцем турніру в Кривому Розі в 2017 році”, — розповідає мама хлопця.

Те, що особливо сина вирізняло з-поміж усіх, каже Тетяна, — він легко знаходив спільну мову з кожним: “Все життя він був дуже скромний, доброзичливий, відкритий, відвертий, комунікабельний. До нього чомусь всі тягнулися, як до сонечка”.

“Був найкращим бомбардиром”

Паралельно з грою у баскетбол хлопець навчався у коледжі звʼязку на третьому курсі. З початку повномасштабної війни Вова виїхав за кордон. Грав в австрійській команді у категорії до 19 років. Згодом переїхав до Німеччини, де приєднався до команди ART Giants. Його тренер Марчін Гансен одразу помітив лідерські якості Вови: “Вова був гравцем, який витягував команду. Він завжди показував свій розум на майданчику, свої можливості навчатись. Він був найкращим бомбардиром і гравцем, який доклав найбільше зусиль на полі”.

За словами тренера, Вова мріяв стати професійним спортсменом. Навіть тренувався зі старшою баскетбольною командою, аби здобути необхідні навички.

Фатальна ніч

19 лютого 2024 року Володимир Єрмаков мав їхати в Іспанію, готуватися до чемпіонату світу з баскетболу у складі юніорської команди. Однак цьому бути не судилося.

Ввечері 10 лютого напередодні чергового турніру Володимир Єрмаков разом зі своїм другом дитинства — теж гравцем команди ART Giants — 18-річним Артемом Козанченком поїхали до торгівельного центру. Німецьке видання Bild пише, що близько 20:00, коли хлопці на головному залізничному вокзалі хотіли сісти на потяг, аби поїхати додому, на них напали.

Тренер розповів: “Здається, це була девʼята вечора. Подзвонила мама Артема і сказала, що на хлопців напали. Вони дали мені адресу лікарні. Я поїхав пізно ввечері. Мені також подзвонили з поліції, тому я спочатку поїхав туди, а потім до лікарні”.

Що відомо про нападників

У виданні також пишуть про головного підозрюваного злочинця. Ним є 15-річний німецько-турецький студент з Гельзенкірхена. Bild зазначає, що він наніс українським спортсменам загалом 9 ударів ножем у грудну клітку та живіт. Вова загинув під час екстреної операції в клініці. Артема вдалося врятувати. За даними поліції, ще двоє молодих людей, сирієць (14 років) і німецька ліванка (13 років), отримали серйозні поранення в результаті сварки.

Батьки Володимира Єрмакова розповідають, що за деталями вбивства не слідкують, адже сина вже не повернути. Однак чекають дозволу забрати Вову на батьківщину, аби похоронити там.

Джерело: ТСН.ua

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...