Нечисті на руку ділки порушили навіть міжнародні конвенції: Суд повернув громаді найбільше в Україні штучне озеро, що входить до Смарагдової мережі нашої держави

Озеро Сасик

Господарський суд Одеської області задовольнив позов Одеської обласної прокуратури про повернення державі найбільшого штучного озера в Україні – озера Сасик (Кундук) площею 20 тис га, розташованого на території Білгород-Дністровського та Ізмаїльського районів Одеської області. Про це у вівторок, 30 квітня, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Повідомляється, що підприємство тривалий час без відповідних документів використовувало водосховище для рибогосподарської діяльності й отримання прибутку і уникнуло процедури укладання договору оренди й обов‘язкових виплат до бюджету громади.

"Лише за останні п’ять років товариством здійснено вилучення близько 3 млн кілограмів водних біоресурсів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що використання об’єкта та земель водного фонду поза встановленим законодавством порядком заборонено.

Як додали в Офісі генпрокурора, Озеро Сасик входить до складу водно-болотних угідь міжнародного значення, є об’єктом Смарагдової мережі України й перебуває під охороною Рамсарської та Бернської конвенцій.

Варто знати: Які зміни чекають на українських дітей та їхніх батьків у Польщі із 1 вересня

вівторок, 21 травень 2024, 14:25

Якщо дитина біженців з України з 1 вересня 2024 року не піде до польської школи, їх можуть чекати штрафи. У середу, 15 травня, Сейм ухвалив проєкт змін до «Спецзакону про допомогу громадянам України у звʼязку з війною в цій країні», який має продовжити...

Суд виніс вирок мешканці Закарпаття, яка хвалила Путіна та звинувачувала Україну у "вбивствах на Донбасі"

вівторок, 21 травень 2024, 13:19

Суд у Закарпатській області виніс вирок місцевій жительці, яка підтримувала дії Путіна та звинувачувала Україну у розстрілі мирного населення. Про це повідомили у Закарпатській обласній прокуратурі, передають Патріоти України. Як зазначається, йдеться ...