Недоімперці влаштували "війну" модному бару в Тбілісі, який змушує російських відвідувачів засуджувати війну проти Україні

На зло скрепам, популярний заклад продовжує ломитися від російських відвідувачів, котрі не проти послати на три літери Путіна і своїх навежених співвітчизників.

Одному з найбільш модних місць Тбілісі - бару Dedaena - оголосили "війну" в російських соцмережах через те, що він запровадило "візи" для громадян РФ. Про це повідомляє видання "Новости-Грузия", передають Патріоти України.

Як вже повідомляли ПУ, впродовж кількох місяців тбіліський бар пропонує громадянам Росії для відвідування закладу пройти реєстрацію на своєму сайті і відповісти на питання анкети, зокрема такі:

  • "Я не голосував за Путіна, він диктатор";
  • "Я засуджую російську агресію в Україні";
  • "Крим, як і інші спірні території, – це Україна";
  • "Абхазія та Цхінвальський регіон – це Грузія";
  • "20% території Грузії окуповані Росією";
  • "Через вторгнення РФ кожен 12-й мешканець Грузії став біженцем";
  • "Мені подобаються фрази "Російський військовий корабель, йди на х ...!" та "Слава Україні!"

Якщо відвідувачі з РФ відмовляються відповісти на ці питання ствердно, їм відмовляють в обслуговуванні.

Ініціатива бару від початку викликала невдоволення окремих туристів, проте не знизила кількість відвідувачів. Бар модний, з ліберальними поглядами, вечірками електронної музики, розташований у парку Дедаена – популярному місці збору неформальної молоді.

Кампанія образ на адресу Dedaena розпочалася після того, як фотографії "візи" з'явилися в російському Telegram-каналі Mash. Бару стали навмисно занижувати рейтинг у Google та залишати негативні відгуки.

"Війну" бару оголосив російський Telegram-канал "Мужское государство" (визнаний у Росії екстремістським). Його автор Владіслав Поздняков навіть опублікував інструкцію, як знизити оцінки бару в Google, і закликав писати коментарі, що містять погрози та образи.

Таким чином, погрози, які з обуренням обговорюють у грузинських соцмережах, належать не російським туристам у Грузії, а "тролям" із Росії. Безліч цих відгуків потрапили в грузинські соцмережі і викликали обурення.

У Dedaena ситуацію прокоментували на своїй сторінці у Facebook: "Вони намагаються низькими оцінками чинити на нас тиск. Ми не віримо, що людина, яка гордо написала на нашій стіні букву Z, втекла від путінського режиму… Самопроголошені "хороші" росіяни з "іншої Росії" вимагають, щоб їх зустрічали з посмішкою, їх дратує наша "візова політика". Росіяни, ви тут не вдома, і ніколи не будете. Незабаром ми всі разом відсвяткуємо кінець імперіалістичних ідей Росії", – йдеться в повідомленні.

Ситуація навколо бару "Dedaena" розгортається на тлі дискусії у реалі про те, якою має бути держполітика Грузії у зв'язку з масовим переїздом до країни громадян Росії після початку війни в Україні.

Декілька опозиційних партій заявили, що ситуація виходить з контролю і запропонували ввести різні заходи, аж до запровадження візового режиму з Росією та мораторію на купівлю нерухомості росіянами. У правлячій партії Грузії заявляють, що проблема є надуманою і що в країні залишилося на проживання не так багато росіян, як стверджує опозиція, а більшість приїжджають як звичайні туристи.

Точну кількість громадян Росії, які залишилися в Грузії, зараз не може назвати жодне відомство. Достоменно відомо лише, що за березень-червень 2022 року кількість російських громадян, які в'їхали до Грузії, збільшилася порівняно з минулим роком на 355 відсотків — до 299 094 осіб.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...