"Недолго музыка играла...": Відновлений "камінь дружби" з Росією на Харківщині знову розбили (фото)

Пам’ятний знак розбили представники організації «Фрайкор» одразу після його встановлення.

Зруйнований у 2017 році камінь «дружби українського і російського народів» відновили в селі Руська Лозова на Харківщині з ініціативи проросійської партії «Опозиційною платформи – За життя». Його розбили того ж дня, повідомляють Патріоти України.

Про відновлення пам’ятного знаку повідомив голова фракції ОПЗЖ в Харківській міськраді Андрій Лесик у середу, 24 березня. З його слів, він встановлений на пам’ять про Переяславську Раду 1654 року, а його відновлення є «принциповою позицією партії», адже вона «стоїть і стоятиме за дружбу із Росією».

Представниця обласного Українського інституту національної пам’яті Марія Тахтаулова заявила, що такі дії ОПЗЖ суперечать «здоровому глузду». «На законодавчому й міжнародному рівні Росія визнана агресором щодо України. Встановлення таких пам’ятних знаків можна розцінювати як ляпас для українського суспільства», — сказала Марія Тахтаулова у коментарі «Суспільному».

Через кілька годин після допису Лесика на сторінці націоналістичної організації «Фрайкор» з’явилося відео зі знищенням пам’ятної таблички, а також фото зі зваленою основою.

А лідер іншої громадської організації «Світанок» Вадим Поздняков попросив СБУ відреагувати на дії Андрія Лесика.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...