Недитячий термін: Український школяр, засуджений на шість років за продаж 11 грамів канабісу, вийшов на волю

Апеляційний суд Рівненської області скасував вирок і відпустив на волю 16-річного хлопця, засудженого на шість років позбавлення волі за продаж 11 грамів канабісу. Справу відправили на новий розгляд, повідомляють Патріоти України з посиланням на BBC News Україна.

Після рішення суду хлопця відразу випустили з СІЗО, де він перебував з грудня 2020-го.

Раніше суд у Луцьку відмовився випустити молодика з в’язниці до розгляду апеляції, про що просив адвокат хлопця, посилаючись на “незаконне утримання за межами граничного строку”.

Захист хлопця вважає, що правоохоронці перевищили повноваження, оскільки самі спровокували ще неповнолітнього школяра на злочин. Поліцейські впевнені, що діяли законно.

З кримінальної справи відомо, що школяр двічі продав канабіс у селищі Ратне. В обох випадках це сталося під час так званої оперативної закупівлі, тобто її організували самі поліцейські.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...