Негайно зверніть увагу! ТОП-5 ознак авітамінозу, що можуть обернутися серйозними проблемами

Навесні, в пору розквіту природи у деяких людей погіршується самопочуття, що пояснюється браком вітамінів, які містяться в ще відсутніх свіжих овочах і фруктах, це отримало назву весняний авітаміноз. Сьогодні ми розповімо про ознаки авітамінозу, передають Патріоти України.

Втома

Хронічна втома вважається очевидною ознакою авітамінозу. Вона проявляється постійною сонливістю, слабкою концентрацією уваги, апатією, підвищеною дратівливістю і поганим настроєм. Часто разом з ними приходять і розлади сну.

Проблеми зі шкірою

На вашому обличчі може з'явитися вугрі, викликані нестачею вітамінів А, С і Е, у куточках губ можуть з'явитися неприємні тріщини, шкіра на руках може почати лущитися, під очима можуть з'явитися темні мішки. Також при нестачі вітамінів нігті починають міняти рельєф і ламатися, а волосся втрачати щільність і випадати.

Збій у травленні

Запори, проноси, зміна смакових пристрастей, набір ваги, підвищення рівня холестерину в крові, нудота і порушення всмоктування поживних речовин у кишечнику - симптоми дефіциту вітамінів.

Погіршення зору

Особливо це помітно у вечірній час доби, коли очі насилу розрізняють у напівтемряві навіть знайомі силуети. Непереносимість яскравого світла, двоїння в очах також свідчать про авітаміноз.

Кровоточивість ясен

Підвищена кровоточивість ясен, виразки на щоках і язиці, зуби з чутливою емаллю і схильністю кришитися, а також опухлий, покритий нальотом ящик - також явні ознаки нестачі вітамінів.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...