Негода в Україні розійшлась не на жарт: Запрацював цілодобовий оперативний штаб

В Україні розпочав цілодобову роботу Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах державного значення. Це пов’язано з різким погіршення погодніх умов, повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури у неділю, 26 листопада.

До штабу входять представники Агентства відновлення, ДСНС, Нацполіції, ДАК Автомобільні дороги України, Держслужби з безпеки на транспорті, Київської обласної держадміністрації, Асоціації міжнародних перевізників України, Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України.

Водіям радять не виїжджати без необхідності на далекі відстані, а при плануванні маршрутів враховувати складність погодних умов. Керманичам великогабаритного транспорту варто користуватись майданчиками для відстою, що знаходяться вздовж державних доріг.

"Через активний циклон в Україні, крім західних та східних областей, сьогодні-завтра очікуються складні погодні умови ІІ (помаранчевого) рівня небезпеки: у Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях сильні снігопади, у Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь; снігу – до 20-30 см, місцями 40-50 см; очікуються завірюхи, снігові замети, на дорогах ожеледиця”, – йдеться у повідомленні.

Очікується, що у Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях та в Криму пройдуть дощі, а в північних, центральних, південних областях та Криму посилення вітру до 17-22 м/с, місцями до 25 м/с; в Одеській та Миколаївській областях 25-30 м/с; у західних та східних областях пориви вітру 15-20 м/с.

Зараз на мережі державних доріг працюють 368 одиниць техніки і 441 робітників. Проїзд всіма ділянками забезпечено.

Раніше стало відомо, що трасу Одеса-Рені закрили через хуртовину і ДТП. Запроваджено обмеження в русі для вантажівок на автодорозі М-05 Київ – Одеса. Станом на 11:00 було відомо про 48 ДТП. Найбільше аварій у Біляївському та Білгород-Дністровському районах за участю вантажівок та рейсових автобусів.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...