"Неймовірна слабкість та головний біль": Доброволець розповів про побічні ефекти при випробуванні вакцини від коронавірусу

На третій день основні симптоми зникли, але побічні ефекти тривали.

Фармацевтична компанія AstraZeneca призупинила всі клінічні випробування вакцини від коронавірусу, яку розробляють при Університеті Оксфорда через те, що один з добровольців, на яких її випробували, через 14 годин після ін'єкції відчув себе погано. Про це повідомляє Mail Online, передають Патріоти України.

У чоловіка, якому зробили щеплення, піднялася температура, з'явився озноб і лихоманка, головний біль і втома. "Я почувався неймовірно слабким, не міг встати і поворухнутися, тому моєму партнеру довелося дати мені парацетамол. Температура трималася близько одного дня, і я просто почувався дуже слабким і млявим і нічого не міг зробити", - розповів він.

Протягом перших двох днів після уколу у нього також був сильний головний біль, через який йому було важко зосередитися, і постійний озноб. На третій день основні симптоми зникли, але побічні ефекти тривали.

Через це скасували другу частину випробувань вакцини - ревакцинацію. "Оскільки у добровольця була виявлена хвороба, яка може бути пов'язана або не пов'язана з вакциною, ми відкладаємо випробування до отримання додаткової інформації", - йшлося в електронному листі, який отримали добровольці.

Виступаючи на прес-конференції, головний науковий радник уряду Великої Британії Патрік Валланс сказав, що така пауза під час клінічних випробувань не є чимось незвичайним. Він додав, що аналогічних зупинок слід очікувати і в інших триваючих випробуваннях вакцин проти коронавірусної інфекції.

Експерти сподіваються, що вакцини, отримані в результаті випробувань, зможуть почати використовуватися за призначенням в наступному році. AstraZeneca стала однією з перших компаній, які заявили про успіх масштабних випробувань вакцини від COVID-19. Вакцина знаходиться на другій-третій стадії досліджень. 30 млн доз майбутньої вакцини від компанії вже замовила Велика Британія, а Єврокомісія - 300 млн доз.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...