Неймовірна здобич: Рибалка спіймав вагітну акулу-гобліна із шістьма дитинчатами (фото, відео)

Біля узбережжя містечка Суао в Тайвані рибалка виловив масивну вагітну акулу-гобліна. Про це пише yahoo.com, передають Патріоти України.

Це маловідомий вид акул, що рідко зустрічається, названий на честь їх "довгих і тонких" зубів. У акул чітка форма голови з виступаючим чолом. Більшу частину життя акула-гоблін проводить у темних глибинах.

Самка важила 800 кг і була довжиною майже 5 м. Співробітники Тайванського океанічного музею зазначили, що вона була найбільшою акулою-гобліном, коли-небудь спійманою на Тайвані.

У відео Formosa TV видно, як величезну акулу переміщають вилковим навантажувачем і поміщають до кузова вантажівки. Акула була вагітна шістьма дитинчатами. Вони були від 1,2 м до 1,3 м у довжину і важили близько 3,6 кг кожне.

Немовлята вже мали зуби, що призвело співробітників музею до висновку, що вони дуже близькі до народження. На відеозаписі видно, як дитинчата акул лежать на платформі.

За даними Fishes of Australia, акули-гобліни ростуть у яйцях і вилуплюються всередині матері перед живонародженням. За словами представників музею, акулу-гобліна мало не продали до ресторану для вживання, але в справу втрутився Тайванський морський художній музей. Акула буде збережена, вивчена і зрештою виставлена на огляд.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...