Неймовірне відкриття: У місті біля Чорного моря знайшли фігури давньої богині Персефони (фото)

У місті Анапа біля Чорного моря вчені виявили фігури давньої богині Персефони. Під час археологічних розкопок вдалося знайти 2 артефакти. Як повідомляють дослідники, знахідкам понад дві тисяч років, передають Патріоти України.

Під час проведення розкопок на території на глибині близько 2,5 метрів під розвалом гончарної печі фахівці виявили дві теракотові фігури богині родючості Персефони. Вони пролежали в землі понад дві тисячі років, однак майже не пошкодилися.

Поруч також археологи виявили рельєф із зображенням давньогрецької богині Кібели на троні, яка тримає на колінах левеня, а також із зображеннями вісника богів Гермеса і покровительки магії Гекати. Це кращий за якістю виконання вапняковий рельєф з подібним сюжетом з усіх відомих на території Боспорського царства.

За інформацією вчених, на місці стародавніх знахідок в IV - II ст. до н. е. перебував гончарний квартал античного міста Горгіпії.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...