Неймовірне видовище: Над світом зійшов "сніжний" Місяць (фото)

Стовідсоткова видимість "сніжного" Місяця відбулася вранці в 7:34 за Гринвічем (9:34 за київським часом).

"Сніжний" Місяць-2020. Фото: соцмережі.

У нічному небі 9 лютого вперше в 2020 році можна було спостерігати суперповню, яку також називають "сніжним" Місяцем. Супутник землі на небосхилі здавався значно більшим і світив яскравіше, ніж будь-коли. Фотографіями суперповні масово ділилися користувачі мережі з усього світу, передають Патріоти України.

Стовідсоткова видимість "сніжного" Місяця відбулася вранці в 7:34 за Гринвічем (9:34 за київським часом). Усього в 2020 році буде чотири суперповні, коли повний місяць збігається з перигеем, моментом найбільшого зближення Місяця і Землі.

Лютневий повний місяць ще називають "голодним" або "штормовим". Назва "сніжний" Місяць пов'язане з рясними снігопадами, характерними для цього періоду. "Голодна" повня виникла внаслідок того, що сувора погода значно ускладнювала полювання і видобуток їжі в цьому місяці.

Народний електромобіль по-китайськи: Geely виводить на ринок новинку ціною у $6800 з досить пристойними параметрами (фотофакти)

середа, 8 травень 2024, 3:25

Створено електромобіль Geely Panda Go Kart Edition. Модель презентують 9 травня. Її вартість 6 800 доларів. Про це повідомляє CarNewsChina. . Авто позиціонують, як карт для міста. Воно має агресивніші бампери, обвіс та антикрило на даху та оригінальні...

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...