Неймовірне видовище! У центрі Чумацького Шляху стався масштабний вибух (відео)

Науковці виявили докази потужного вибуху в центрі Чумацького Шляху, який за мірками Всесвіту відбувся зовсім нещодавно - близько 3,5 мільйона років тому. Фахівці вважають, що вибух був настільки потужним, що хвиля від нього розповсюдилася на сотні тисяч світових років, передають Патріоти України.

Що відомо про вибух в центрі галактики? Вчені з ASTRO 3D встановили, що після вибуху в центрі Чумацького Шляху конусоподібні ударні хвилі і викиди радіації поширилися з полюсів нашої галактики на відстань в 200 000 світлових років.

Цю подію назвали спалахом Сейферта. За словами астрономів, такі наслідки могли викликати тільки ядерні процеси, запущені активністю надмасивної чорної діри Стрілець A*, маса якої перевищує масу Сонця в 4,2 мільйона разів.

Дослідники з'ясували, що спалахи після вибуху тривали протягом 300 000 років – вкрай короткий термін за мірками галактики. До того ж, за їхніми обчисленнями, під час цих подій вже існували далекі предки людини австралопітеки.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...