Неймовірно, але факт: Науковці встановили, що помідори вміють попереджати про небезпеку та кликати підмогу

Цікаво, що деякі комахи попередньо “обприскують” помідори особливим ферментом, який закриває пори рослини. Через це хімічні рослини не виділяються, і оси не отримують сигнал.

Вчені з Університету Пенсильванії зробили дивовижне відкриття щодо властивостей помідорів, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Науковці виявили, що пагони томатів виділяють хімічну речовину, яка попереджає про небезпеку інші рослини. Разом з тим ця речовина приваблює до помідора комах-месників.

Томати виділяють сеціальний фермент, коли на них нападає гусінь-шкідник. Цей сигнал є благанням рослини про допомогу та попередженням для сусідніх рослин. Хімічна сполука приваблює ос, які харчуються гусінню та водночас звільняють помідори від шкідників.

Цікаво, що деякі комахи попередньо “обприскують” помідори особливим ферментом, який закриває пори рослини. Через це хімічні рослини не виділяються, і оси не отримують сигнал.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...