Неймовірно! Археологи знайшли "скарби" часів загибелі Помпеїв (фото)

Археологи знайшли у місті Помпеї дзеркала та скляні намистини часів виверження Везувію і назвали їх "скарбами чаклунки", повідомляють Патріоти України.

Вчені розкопали дерев’яну скриню у якій знайшли кристали, керамічні вироби, аметисти й бурштин. На додачу, вони виявили скарабеїв із Близького Сходу, сердолік з фігуркою майстра і скляну намистину з рельєфним зображенням голови римського бога Діоніса.

Фахівці припускають, що предмети належали слугам чи рабам. Адже, жоден артефакт не був зроблений із золота, яке тоді використовували багатії, зазначив директор археологічного парку “Помпеї” Массімо Осанна.

“Вони є предметами повсякденного життя жінок і є надзвичайними, оскільки розповідають мікроісторії жителів міста, які намагалися уникнути виверження”, - сказав Осанна.

Поза тим, у будинку знайшли тіла десятьох жінок і дітей, які загинули під час виверження вулкану Везувій. Наразі археологи намагаються встановити між ними родинні зв'язки.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...