"Неймовірно плідні та життєздатні": На норвезькому ТБ заявили про вторгнення небезпечних "російських загарбників"

"Російський загарбник" - горбуша. Фото: NRK.

У річках Норвегії рекордно поширилася риба горбуша, яку також називають "російським лососем". Тепер вона становить загрозу для місцевої екосистеми. Про це заявила Норвезька національна телерадіокомпанія NRK, передають Патріоти України.

За словами експертів, горбуша витісняє іншу рибу, адже перемагає в боротьбі за прожиток і життєвий простір. "Ці російські загарбники загрожують норвезькому лососю. Ми вже можемо побачити наслідки вторгнення: багато річок на сході Фіннмарка закриті для рибальства, адже атлантичного лосося стало дуже мало", - підкреслили вони.

Попри позитивну оцінку потенціалу горбуші для рибальської промисловості, уряд країни включив цю рибу в чорний список. Норвезька влада витратить більше мільйона крон, щоб скоротити її популяцію. "Але горбуша - міцний горішок. Вона неймовірно плідна, а її потомство дуже життєздатне. Вона швидко росте і легко підіймається по самих бурхливих річках", - йдеться в статті.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...