Неймовірно смачний десерт до Великоднього столу

Патріоти України разом з Закарпатськими Новинами пропонують вам новий рецепт страви до Великоднього столу.

Десерт «Веселка»

Вам знадобиться:

1 л сметани

1 склянка цукру

2 ст. ложки желатину

5 ст. ложок капучино

Всю сметану розмішати з цукром (щоб цукор розчинився).

2 ст. ложки желатину розчинити в теплій кип’яченій воді і залишити на 45 хвилин (півсклянки води, можна трохи більше). Потім поставити желатин на маленький вогонь, щоб повністю розчинився (не кип’ятити!). Дати желатину трохи охолонути.

Тим часом ділимо сметану на 2 рівні частини. В одну частину насипаємо 5 ст. ложок капучино, інша залишається білою.

Злегка остиглий желатин ділимо на 2 частини і додаємо в сметану (і в білу, і з капучино). Добре розмішати (окремо білу з желатином і іншу).

Беремо посуд (стакан, фужер) заливаємо нижній шар білим і ставимо в холодильник. Коли нижній шар вже трохи застиг акуратно виливаємо на нього сметану з капучино і ставимо в холодильник до повного застигання. Шари можна чергувати по 2-3 рази.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...