Неймовірно смачний десерт до Великоднього столу

Патріоти України разом з Закарпатськими Новинами пропонують вам новий рецепт страви до Великоднього столу.

Десерт «Веселка»

Вам знадобиться:

1 л сметани

1 склянка цукру

2 ст. ложки желатину

5 ст. ложок капучино

Всю сметану розмішати з цукром (щоб цукор розчинився).

2 ст. ложки желатину розчинити в теплій кип’яченій воді і залишити на 45 хвилин (півсклянки води, можна трохи більше). Потім поставити желатин на маленький вогонь, щоб повністю розчинився (не кип’ятити!). Дати желатину трохи охолонути.

Тим часом ділимо сметану на 2 рівні частини. В одну частину насипаємо 5 ст. ложок капучино, інша залишається білою.

Злегка остиглий желатин ділимо на 2 частини і додаємо в сметану (і в білу, і з капучино). Добре розмішати (окремо білу з желатином і іншу).

Беремо посуд (стакан, фужер) заливаємо нижній шар білим і ставимо в холодильник. Коли нижній шар вже трохи застиг акуратно виливаємо на нього сметану з капучино і ставимо в холодильник до повного застигання. Шари можна чергувати по 2-3 рази.

Все просто: Чому більше світла дають вночі, а не вдень - пояснення ДТЕК

субота, 6 грудень 2025, 12:58

У ДТЕК пояснили, чому світла більше дають вночі, а не вдень. Пояснення просте - обсяг споживання, передають Патріоти України. Як зазначається, вночі набагато менше споживання. Після опівночі більшість промисловості та офісів не працюють. Люди сплять, і...

"Зимове вигорання": Медики пояснили, чому ми почуваємося погано, коли холодно

субота, 6 грудень 2025, 12:40

Довші ночі, коротші дні, сіре небо та холодна погода можуть зробити всіх нас більш втомленими та млявими. Нам може бути важче прокидатися і наше самопочуття в холодну пору року зазвичай погіршується, передають Патріоти України. . Доктор Нікі Кі, спеці...