Неймовірно смачний десерт до Великоднього столу

Патріоти України разом з Закарпатськими Новинами пропонують вам новий рецепт страви до Великоднього столу.

Десерт «Веселка»

Вам знадобиться:

1 л сметани

1 склянка цукру

2 ст. ложки желатину

5 ст. ложок капучино

Всю сметану розмішати з цукром (щоб цукор розчинився).

2 ст. ложки желатину розчинити в теплій кип’яченій воді і залишити на 45 хвилин (півсклянки води, можна трохи більше). Потім поставити желатин на маленький вогонь, щоб повністю розчинився (не кип’ятити!). Дати желатину трохи охолонути.

Тим часом ділимо сметану на 2 рівні частини. В одну частину насипаємо 5 ст. ложок капучино, інша залишається білою.

Злегка остиглий желатин ділимо на 2 частини і додаємо в сметану (і в білу, і з капучино). Добре розмішати (окремо білу з желатином і іншу).

Беремо посуд (стакан, фужер) заливаємо нижній шар білим і ставимо в холодильник. Коли нижній шар вже трохи застиг акуратно виливаємо на нього сметану з капучино і ставимо в холодильник до повного застигання. Шари можна чергувати по 2-3 рази.

Варто знати! Як подати для оцифрування сканкопії трудової книжки, перебуваючи за кордоном

субота, 15 листопад 2025, 6:42

Пенсійний фонд пояснив, як подати для оцифрування сканкопії трудової книжки, перебуваючи за кордоном, передають Патріоти України. Електронна трудова книжка, яку було запроваджено у 2021 році, містить цифрові дані про прийняття на роботу, переведення, з...

Справжній прорив! Вчені створили прозорі сонячні панелі - чому цей винахід може стати революційним

п’ятниця, 14 листопад 2025, 23:55

Вчені з Гонконзького політехнічного університету створили прозорі сонячні панелі з рекордною ефективністю. Новий метод розробки дозволив досягти ефективності використання світла в 6,05% у напівпрозорих сонячних елементах, передають Патріоти України. За...